προορισμός…γεύση!

Κεράσι, γλυκό του κουταλιού

Κεράσι, γλυκό του κουταλιού

5 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 30 λεπ Cook Time 30 λεπ Rest Time 12 ώρα Total Time 13 ώρες

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Πλένω καλά και σκουπίζω σχολαστικά τα πετροκέρασα. Κόβω τα κοτσάνια και μετά αφαιρώ τα κουκούτσια τους με το ειδικό εργαλείο. Αφήνω τα ξεκουκουτσιασμένα πετροκέρασα να στραγγίξουν για 30 λεπτά σε ένα σουρωτήρι.

  2. Σε μια κατσαρόλα βάζω να βράσει το νερό με τη ζάχαρη, μέχρι να δέσει καλά το σιρόπι*. Αποσύρω από τη φωτιά, αφήνω το σιρόπι να κρυώσει ελαφρώς και ρίχνω μέσα τα πετροκέρασα. Ανακατεύω πολύ απαλά με μια ξύλινη κουτάλα και ξαναβάζω την κατσαρόλα στη φωτιά.

  3. Βράζω και πάλι τα πετροκέρασα, ξαφρίζοντας συνέχεια, μέχρι να ξαναδέσει το σιρόπι. Ρίχνω στην κατσαρόλα τα σποράκια από το λοβό βανίλιας και το χυμό λεμονιού, ανακινώ την κατσαρόλα, βράζω για άλλα 2 λεπτά και αποσύρω από τη φωτιά. Σκεπάζω την κατσαρόλα και αφήνω κατά μέρος για όλο το βράδυ.

  4. Την επομένη, αν το σιρόπι έχει αραιώσει, το βράζω για 5 λεπτά για να ξαναδέσει. Διαφορετικά, μοιράζω το γλυκό σε αποστειρωμένα βαζάκια, ξεχειλίζοντάς τα καλά με σιρόπι και τα κλείνω ερμητικά.

Note

*ΔΕΣΙΜΟ ΤΟΥ ΣΙΡΟΠΙΟΥ
Μυστικό για να δω πότε είναι έτοιμο το σιρόπι: ρίχνω μερικές σταγόνες σε ένα πιατάκι του καφέ και το αφήνω να κρυώσει λίγο και να γίνει χλιαρό. Τότε περνάω το χερούλι από ένα κουταλάκι μέσα από το σιρόπι. Πρέπει να σχηματιστεί ένα δρομάκι που τα τοιχώματά του να ενωθούν ξανά μετά από 3 - 4 δευτερόλεπτα. Αν ενωθούν νωρίτερα τότε το σιρόπι θέλει βράσιμο για λίγα λεπτά ακόμα. Αν αργήσει περισσότερο τότε έχει παραβράσει και πρέπει να αραιώσει με λίγο νεράκι.

Keywords: κεράσι

User Reviews

5 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. madelainecota32

    Tastes great!

  1. madelainecota32

    Tastes great!