προορισμός…γεύση!

Το νέο εγχείρημα του ομίλου Καστελόριζο -με εμπειρία 35 ετών στην εστίαση- φέρνει μία αρχοντική οικοδέσποινα από την Κωνσταντινούπολη στην Αθήνα για να ανοίξει τις φιλόξενες πόρτες της στην πλατεία Ηρώων, στου Ψυρρή, και να υποδεχτεί τους καλεσμένους της με παραδοσιακά, πολίτικα, χειροποίητα και δημιουργικά γλυκά, λαχταριστές πίτες και γνήσιο ελληνικό καφέ, όπως ακριβώς θα περίμενε κανείς από τα χέρια μιας γνήσιας, πληθωρικής Πολίτισσας, που έχει το όνομα και τη χάρη!

Η Ζουμπουρλού είναι μία Κομφεταρία, όπως αποκαλούσαν οι γαλλομαθείς της Πόλης τα ζαχαροπλαστεία, αλλά και μία Πιτασερί, ένα λογοπαίγνιο που κλείνει το μάτι στις μοναδικές χειροποίητες πίτες που ψήνονται με μεράκι κάθε μέρα στο μαγαζί.
Στον πλούσιο κατάλογο κυριαρχούν τα γλυκά σε δύο εξίσου λαχταριστές κατηγορίες, που υπογράφει ο Executive Pastry Chef Τάσος Ζησόπουλος. Αντλώντας έμπνευση από τις συνταγές που κληρονόμησε από τον ζαχαροπλάστη πατέρα του, ο σεφ παρουσιάζει μία ακαταμάχητη ποικιλία από παραδοσιακά και πολίτικα γλυκά που τιμούν τις ρίζες τους και αναδεικνύουν ιδανικά τα υλικά.

Εκτός από το πλούσιο γαλακτομπούρεκο με κρέμα από βουβαλίσιο γάλα, τον κλασικό μπακλαβά και το εξαιρετικό εκμέκ κανταΐφι, η Ζουμπουρλού προσφέρει το δυσεύρετο βυζαντινό, ένα παραδοσιακό γλυκό με βάση από ραβανί και κρέμα πορτοκαλιού και κανέλας. Μία ξεχωριστή επιλογή είναι το υπέροχο κιουνεφέ με παγωτό, ενώ καθημερινά το μαγαζί μοσχομυρίζει από τα αρώματα της φρέσκιας πορτοκαλόπιτας και καρυδόπιτας.

Ο κατάλογος των γλυκών ολοκληρώνεται με πολλές επιλογές σε πιο μοντέρνες γεύσεις που καλύπτουν όλα τα γούστα, όπως η Σούπα Ζουμπουρλού, την οποία ο σεφ φαντάστηκε σαν μία σφαίρα σοκολάτας με γέμιση κρέμας, που σπάει και απλώνεται μέσα σε μία απαλή σούπα από φράουλες και βατόμουρα. Το αγαπημένο σε όλους προφιτερόλ αναβαθμίζεται με μία νέα, μοναδική εκδοχή που βυθίζει, μπροστά στα μάτια μας, τα χειροποίητα και τραγανά σουδάκια μέσα σε λαχταριστή, ρευστή σοκολάτα γάλακτος, bitter ή Βueno. Οι καλεσμένοι στη Ζουμπουρλού θα βρουν επίσης ανάλαφρη πάβλοβα, κλασική πάστα σεράνο, εξωτικό mango passion, τραγανή τάρτα Oreo και τον εντυπωσιακό πύργο Bueno Lovers.

Για όποιον έχει αδυναμία στις τραγανές αλμυρές πίτες, η Ζουμπουρλού ανοίγει καθημερινά φύλλο και ψήνει τις περίφημες χειροποίητες πίτες ημέρας, όπως κοτόπιτες, σπανακόπιτες και ντοματόπιτες. Ξεχωρίζει η παραδοσιακή πολίτικη πίτα gözleme που ψήνεται επί τόπου στο ειδικό θολωτό σκεύος σάτσι και προσφέρεται σε γλυκιά ή αλμυρή εκδοχή.
Ο ελληνικός καφές ψήνεται στη χόβολη και απλώνει τις μυρωδιές του, ενώ εκτός από τις κλασικές εκδοχές σε ροφήματα σοκολάτας ο κατάλογος διαθέτει και την ιδιαίτερη γεύση τζίντζερ κανέλα. Πολλές είναι οι προτάσεις για όποιον θέλει να συνοδεύσει το γλυκό του με τσάι, αφού μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε πολλούς φίνους και αρωματικούς συνδυασμούς.
Ευφάνταστος είναι και ο κατάλογος των cocktail στη Ζουμπουρλού που εμπνέεται από ελληνικά αποστάγματα και παρουσιάζει 10 διαφορετικές επιλογές, ανάμεσα τους και το Zoumpourlou Spritz, μία ιδιαίτερη εκδοχή του κλασικού spritz με λικέρ από μανταρίνι, περγαμόντο, φρέσκο λεμόνι, κουφοξυλιά και αφρώδη οίνο.

Όλα αυτά συμβαίνουν σε έναν μοναδικό χώρο, που συνδυάζει τη φιλοξενία της Ανατολής με τον σύγχρονο σχεδιασμό, όπως τον εμπνεύστηκαν οι σχεδιαστές Παναγιώτης Φούντας και Άννα Γεωργιάδου της εταιρείας Nine Design σε συνεργασία με την ομάδα που ανέλαβε το branding από την αρχική σύλληψη της ιδέας μέχρι την εκτέλεση της, την designer Ελένη Σακαλή και την κειμενογράφο Άλκηστη Κουλουμπή.
Άνετοι καναπέδες, ένα πλούσιο χαλί που καλύπτει τους τοίχους και το ταβάνι κατά τα πρότυπα της ανατολίτικης διακόσμησης, εντυπωσιακά φωτιστικά που θυμίζουν μοντέρνους πολυέλαιους και πολλές διάσπαρτες στον χώρο κομψές πινελιές είναι μερικά από τα στοιχεία που κλέβουν τις εντυπώσεις στη Ζουμπουρλού, η οποία σύντομα θα υποδέχεται κόσμο και στην άνετη βεράντα της με θέα την πλατεία Ψυρρή.  
H Ζουμπουρλού είναι ανοιχτή καθημερινά από τις 08:00π.μ.μέχρι τις 02:00 π.μ. και βρίσκεται στην οδό Αισχύλου 4, στην πλατεία Ηρώων στου Ψυρρή.
Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι το 210 331 4854.
Visit: www.facebook.com/zoubourlou/

1 Comment

  1. Tastes great!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *