destination taste!

Misifu Restaurant – Η casual chic επανεμφάνιση της γεύσης!

Misifu Restaurant – Η casual chic επανεμφάνιση της γεύσης!

Στη Νέα Αγορά του Παλαιού Ψυχικού, το Misifu είναι η νέα εστιατοριακή ολοκληρωμένη πρόταση που παίρνει θέση στο τραπέζι, δίπλα στις παλιές συνήθειες της παρέας.

Είναι το bar-restaurant της νέας εποχής. Tο «στέκι» που επιστρέφει σαν έννοια ως  μια από τις πιο δυνατές τάσεις στο lifestyle. Ο χώρος όπου ξαναγράφονται πλέον οι ιστορίες της παρέας. Που σε κάνει να νιώθεις ότι ανήκεις κάπου.
Γαστρονομικά comforting, το νέο Misifu είναι casual και μαζί κομψό, οικείο αλλά με service που πετάει, κομμάτι της γειτονιάς του Παλαιού Ψυχικού σε χαρακτήρα και συμπεριφορά, αλλά international σε αίσθηση και γεύση. Με έναν ευφυώς σχεδιασμένο περιβάλλον (μέσα – έξω), τόσο ευέλικτο ώστε να αλλάζει διάθεση και ατμόσφαιρα όσο περνάει η ώρα, είναι το τέλειο spot για την παρέα, την οικογένεια, τα ζευγάρια, τις επαγγελματικές συναντήσεις…. Εδώ όλοι και όλα ταιριάζουν…
Η συνταγή είναι απλή, όπως ακριβώς ο ορισμός της ευζωίας το 2019: Τίποτε δεν είναι αφημένο στην τύχη. Πίσω από την απλότητα υπάρχει ουσία, σκέψη και κορυφαία «συστατικά» – από τον Γιώργο Ιακωβίδη στη θέση του Executive Chef μέχρι την άριστη πρώτη ύλη που «μεταφράζεται» σε pizza με ζύμη που ωριμάζει για 48 ώρες, και από τα φρέσκα ζυμαρικά και τα κρέατα ωρίμανσης μέχρι τα handcrafted cocktails και την μακριά και σωστά δομημένη λίστα κρασιών από όλο τον κόσμο.
Το Misifu είναι το εστιατόριο όπου θα βρεθείς για brunch το Σαββατοκύριακο με φίλους ή τα παιδιά – και με ειδικά σχεδιασμένο παιδικό menu! -, θα κάνεις το επαγγελματικό lunch σου, θα καθίσεις για ένα aperitivo στο bar του -εκεί γύρω στις 7:30 και θα μείνεις μέχρι αργά για dinner και late cocktails.

Ο Δυνατός Χαρακτήρας
Η  θέση του στο Παλαιό Ψυχικό στον πεζόδρομο της Δαβάκη, είναι υπεύθυνη για τα γονίδια του εστιατορίου. Που σημαίνει upper αισθητική σε απόλυτη συμφωνία με την εκλεπτυσμένη φιλοσοφία του προαστίου, επαφή με το πράσινο, ποιότητα αλλά και ατμόσφαιρα-διάθεση-άνεση-οικειότητα που έχει ένα στέκι ή, χωρίς το κλισέ του όρου, ένας τόπος συνάντησης και συνάθροισης. Με την είσοδο στο χώρο, κι ενώ η μυρωδιά του φρεσκοψημένου ψωμιού σου ανοίγει την όρεξη, αισθάνεσαι relaxed, άνετα και φιλόξενα. Design όσο πρέπει, το εστιατόριο είναι σχεδιασμένο με μαεστρία. Οι μικρότεροι υπο-χώροι και τα επίπεδα του συνδέονται σε ανοιχτή ροή ώστε να παράγουν διαφορετικές αισθήσεις και εικόνες, ανάλογα με το σημείο όπου κάθεσαι – είτε στα τραπέζια με «κάδρο» την πρασινάδα του απέναντι πάρκου, είτε στον κήπο με τις “ιπτάμενες”  γλάστρες και τις ελιές, είτε  στο elegant prive αίθριο με τα βελούδινα καθίσματα κοντά στην ανοιχτής θέας κάβα. Ως all day bar-restaurant, το Misifu κινείται σε δύο ζώνες, αυτή του πρωινού-μεσημεριανού και την άλλη του απογευματινού-βραδινού. Οι προτάσεις του μενού αλλά και η ατμόσφαιρα αλλάζουν με το πέρασμα της ώρας. Και μαζί τους ο φωτισμός, το vibe, η μουσική – υπέροχη και πλουραλιστική, ενισχύεται το απόγευμα με dj και ακούσματα που εναλλάσσονται όπως ακριβώς και το crowd που πλαισιώνει το σε σχήμα Π bar. 

Η Γαστρονομική ταυτότητα
Ακαταμάχητα comforting, ραφιναρισμένη με ποιοτικά υλικά και απλότητα, η κουζίνα του νέου Misifu δεν επιδέχεται συνοριακούς περιορισμούς.  Μέσα από παραδοσιακές συνταγές δοσμένες με δημιουργικό και μοντέρνο πνεύμα, υμνεί τις  γευστικές παραδόσεις της Μεσογείου και τον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα της. Επικεφαλής ο Γιώργος Ιακωβίδης, γνωστός από τη θητεία του στην Katikies Group of Hotels, βασίζεται σε μικρούς παραγωγούς και προτείνει ένα δυνατό μενού όπου τον κύριο λόγο έχουν τα φρέσκα ζυμαρικά  και τα κρέατα ωρίμανσης. Highlight η πίτσα, φτιαγμένη σαν αυθεντική ναπολιτάνικη, με ζύμη που αφήνεται να ωριμάσει τουλάχιστον 48 ώρες πριν το ψήσιμο στην high tech εκδοχή του πατροπαράδοτου ιταλικού ξυλόφουρνου «της γιαγιάς», που είναι ανοιχτός στη θέα των συνδαιτυμόνων. O Γιώργος Ιακωβίδης εμπνέεται από τα ταξίδια του στη χώρα των Βάσκων, τη Γαλλία και την Ιταλία και προτείνει μια κουζίνα διεθνή, comfort, value, εύκολη, καθημερινή, με brunch, παιδικό menu και πιάτα ημέρας.  Πιάτα που δεν πρέπει να χάσεις είναι σίγουρα η pizza, το κριθαρότο με μοσχαρίσια μάγουλα ραγού, το λαυράκι φρικασέ, οι σαλάτες με άγρια χόρτα, ξυνοτύρι, ντάκο χαρουπιού και ντομάτα, ή με σπανάκι, σάλτσα άνηθο και μπλε κατσικίσιο τυρί.

Spirit Up!
Handcrafted cocktails με γαστρονομική προσέγγιση, sparkling cocktails – τέλεια για brunch – aperitivos αλλά και all time classics, και μια εξαιρετική σε δομή λίστα κρασιών, υποστηρίζoυν ολιστικά το concept ενός all day bar restaurant με πλουραλιστικό χαρακτήρα. Η χειροποίητη παρασκευή, η φρεσκάδα των υλικών, οι σπιτικοί πουρέδες και μια διάθεση σχεδόν κινηματογραφική με κοσμοπολίτικο flair στην έμπνευση και την παρουσίαση κάνουν τη διαφορά στα cocktails θυμίζοντας τα bar των Grand Hotels της Ευρώπης. Η λίστα κρασιών με μια εύστοχη επιλογή από τον Ελληνικό αμπελώνα ταξιδεύει κυρίως στην Γαλλία και την Ιταλία, με «σταθμό» τα ροζέ της Προβηγκίας.

Το Design
Το πρώτο που σε κερδίζει είναι η αίσθηση της φυσικής άνεσης, με τα μεγάλα ανοίγματα να αφήνουν το φως και το πράσινο να εισβάλλει σαν να κινείσαι σε ένα αίθριο σε έναν αναζωογονητικό διάλογο με το περιβάλλον. Αξιοποιώντας την ευεργετική ενέργεια της φύσης και τη δύναμή της να χαρίζει γαλήνη και άνεση, ο Interior designer Σάκης Κυριακίδης σχεδίασε ένα χώρο που παντρεύει το design με artisanal και industrial στοιχεία, τον τοπικό χαρακτήρα με το international feel σε ένα all day restaurant bar που θα μπορούσες να δεις στο Soho, στο Βερολίνο, στο Λονδίνο, ή στα παράλια της Ιταλίας. Τα γήινα υλικά κυριαρχούν – ξύλο, τσιμεντοκονία, μέταλλο – και δένουν με το πράσινο της ελιάς, των φυτών και των λουλουδιών σε μια φυσική συνέχεια ανάμεσα στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Στους τοίχους, σαν σύγχρονη δαντέλα, τα χειροποίητα κεραμικά της Καταλονίας δημιουργούν ένα τρισδιάστατο εφέ, προβάλλοντας τον μεσογειακό χαρακτήρα των interiors και την έμπνευση από την παράδοση δοσμένη με μοντέρνο πνεύμα. Η κουζίνα ανοιχτή σε θέα, το μαρμάρινο bar, η κάβα πλαισιωμένη από μέταλλο και γυαλί σαν ένα μοντέρνο δωμάτιο – κουτί, το αίθριο φωτεινό και ευχάριστο, διαχωρίζουν νοητά τους χώρους προσθέτοντας πόντους στην ατμόσφαιρα. 

Οι εμπνευστές
Ο Γιώργος Ιακωβίδης, ο Κωνσταντίνος Ευθυμίου και ο Κωνσταντίνος Κυριαζής ανέλαβαν την πρόκληση της δημιουργίας του νέου Misifu “con brio”. Οι γνώσεις, η εμπειρία, το ταλέντο, τα ταξίδια, η έμπνευση, οι γεύσεις, μετουσιώνονται, συμπληρώνονται και αναδεικνύονται στην υπηρεσία της αρχέγονης διασκέδασης του ανθρώπου – αυτή της τροφής. Με σκέψη, βάθος, ποιότητα, αμεσότητα, χωρίς επιτήδευση αλλά με αριστοτεχνική μαεστρία, με μια ρομαντική διάθεση και μια ευεργετική ενέργεια που απορρέει από τη χημεία στη σχέση τους πετυχαίνουν να μετατρέψουν την ιδέα του bar restaurant σε μια απολαυστική εμπειρία. 

Misifu Restaurant
Δαβάκη 1, Ψυχικό, 154 52
Τ: +302106717600
[email protected]

 


Air France & Gault & MillauΕξωτική σαλάτα με μάνγκο & κοτόπουλο

Air France & Gault & MillauΡάμεν με κοτόπουλο