destination taste!

«ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΜΕΡΕΣ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ 2019»

«ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΜΕΡΕΣ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ 2019»

Πέμπτη 26 έως την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου οι εκδηλώσεις στην πλατεία Παλιάς Λαχαναγοράς

Ανοίγει τις πύλες του για 2η συνεχόμενη χρονιά το «Ηράκλειο Μέρες Κρητικής Γαστρονομίας 2019/Heraklion Cretan Gastronomy Days 2019» με πρωτοβουλία του Δήμου Ηρακλείου. Οι φετινές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ. Βασικός συνδιοργανωτής είναι η Περιφέρεια Κρήτης ενώ ως συνδιοργανωτές με σημαντικό ρόλο για την επιτυχία της διοργάνωσης είναι: Πανεπιστήμιο Κρήτης, Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, Επιμελητήριο Ηρακλείου, Γεωτεχνικό Επιμελητήριο παράρτημα Κρήτης, Σύνδεσμος Τουριστικών & Ταξιδιωτικών γραφείων Κρήτης, Σύλλογος Επαγγελματιών Επισιτισμού και Διασκέδασης Ν. Ηρακλείου, Ένωση Ξενοδόχων Ηρακλείου, Σωματείο Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης – Σαντορίνης, Παγκρήτιος Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων, Σωματείο Μαγείρων- Ζαχαροπλαστών Ηρακλείου, Ένωση Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Διαμερισμάτων & Δωματίων Ν. Ηρακλείου, Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης, Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης, Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης, Αναπτυξιακός Σύλλογος Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης, Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Ηρακλείου, Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού Τουρισμού και Ανάπτυξης Ηρακλείου, Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ηρακλείου, We do local, Σύλλογος Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας.
Οι εκδηλώσεις, «Ηράκλειο Μέρες Κρητικής Γαστρονομίας 2019/Heraklion Cretan Gastronomy Days 2019», θα πραγματοποιηθούν από την Πέμπτη 26 έως και την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, γιορτάζοντας ταυτόχρονα και την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού (27 Σεπτεμβρίου), στην ανοικτή πλατεία της Παλιάς Λαχαναγοράς, στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου.
Πρόκειται για ετήσιες εκδηλώσεις γαστρονομίας στην πόλη του Ηρακλείου που είναι αφιερωμένες αποκλειστικά στα προϊόντα της κρητικής γης και στην ανάδειξη συνταγών εμπνευσμένων από την κρητική γαστρονομία με τη συνεργασία όλων των φορέων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της γαστρονομίας.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων παραγωγοί και βιοτέχνες κρητικών προϊόντων εκθέτουν και πουλούν τα προϊόντα τους προσφέροντας παράλληλα γευστικές δοκιμές. Θα πραγματοποιηθούν δρώμενα μαγειρικής  και γευστικές δοκιμές στους επισκέπτες της έκθεσης από Λέσχες Αρχιμαγείρων, Σωματεία και γνωστούς Σεφ, γαστρονομικά δρώμενα από Συνεταιρισμούς Γυναικών και εστιατόρια, κρητικές βραδιές με μουσική και χορό. Θα πραγματοποιηθεί εξάλλου και ημερίδα με θέμα «Κρήτη/Ηράκλειο/Γαστρονομία/Τουρισμός» «Heraklion Gastronomy Fest 2018»
Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Οκτώβριο του 2018, που διοργανώθηκε για πρώτη φορά το «Heraklion Gastronomy Fest 2018», στο ενετικό λιμάνι του Ηρακλείου, 20 παραγωγοί εξέθεσαν κρητικά προϊόντα, γνωστοί επαγγελματίες σεφ αλλά και γυναικείοι συνεταιρισμοί μαγείρεψαν και τα πιάτα τους γεύτηκαν περισσότεροι από 2.500 επισκέπτες, ενώ περισσότεροι από 6.500 επισκέπτες πέρασαν από το χώρο της έκθεσης τις 4 ημέρες που παρέμεινε ανοικτή.



Air France & Gault & MillauΕξωτική σαλάτα με μάνγκο & κοτόπουλο

Air France & Gault & MillauΡάμεν με κοτόπουλο