destination taste!

ΣΦΟΛΙΑΤΙΝΙΑ ΜΕ ΠΕΠΕΡΟΝΙ ΚΑΙ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ

ΣΦΟΛΙΑΤΙΝΙΑ ΜΕ ΠΕΠΕΡΟΝΙ ΚΑΙ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ

ΣΦΟΛΙΑΤΙΝΙΑ ΜΕ ΠΕΠΕΡΟΝΙ ΚΑΙ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ

: 24
: 15 min
: 15 min

Είναι γρήγορα… είναι πανεύκολα και τα παιδιά θα τα λατρέψουν. Αν το πεπερόνι το βρίσκεται πικάντικο μπορείτε να το αντικαταστήσετε με αλλαντικό της αρεσκείας σας.

Υλικά
  • 2 φύλλα σφολιάτα
  • 150 γρ. έτοιμη σάλτσα ντομάτας
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
  • 1 κουτ. σούπας πετιμέζι
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 24 φέτες πεπερόνι
  • 150 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο, για το άλειμμα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύω τη σάλτσα ντομάτας, τη ρίγανη, το πετιμέζι και αλατοπίπερο. Στρώνω τη λαμαρίνα του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί.
  • Βήμα 2 Απλώνω το πρώτο φύλλο σφολιάτας στον πάγκο της κουζίνας και με ένα μαχαίρι ή με το ροδάκι της πίτσας κόβω από την στενή πλευρά σε τρεις λωρίδες. Κατόπιν κόβω την μακριά πλευρά σε 3 σημεία, δημιουργώντας έτσι 12 τετράγωνα σφολιατάκια.
  • Βήμα 3 Βάζω ένα τετράγωνο κομμάτι φύλλου επάνω στον πάγκο της κουζίνας, σε θέση που μια γωνία του τετραγώνου να είναι προς το σώμα μου, σχηματίζοντας έτσι το σχήμα του ρόμβου. Σηκώνω τη γωνία που βρίσκεται μπροστά μου και την διπλώνω προς την αντίθετη επάνω γωνία του τετραγώνου-ρόμβου ώστε να σχηματιστεί ένα τρίγωνο με την κλειστή πλευρά του προς τα εμένα.
  • Βήμα 4 Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβω από την δεξιά πλευρά του τριγώνου 1 λωρίδα πάχους 1,5 εκατοστών, από τη βάση προς την κορυφή του τριγώνου, αφήνοντας άκοπο 1 εκατοστό περίπου από την κορυφή. Επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία και από την αριστερή πλευρά.
  • Βήμα 5 Ανοίγω ξανά το φύλλο ζύμης στο αρχικό, τετράγωνο-ρόμβο σχήμα του. Σηκώνω την αριστερή κομμένη γωνία και την κατευθύνω προς την δεξιά πλευρά του τετραγώνου-ρόμβου και τη στερεώνω στο τέλος της αριστερής σταθερής πλευράς του τετραγώνου-ρόμβου πιέζοντας ελαφρά τις 2 άκρες για να ενωθούν. Επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία με την δεξιά κομμένη γωνία. Έτσι σχηματίζεται ένα ωραίο συμμετρικό σχήμα. (βλ. σχήμα επάνω).
  • Βήμα 6 Μεταφέρω το σφολιατάκι στη λαμαρίνα και συνεχίζω με τα υπόλοιπα τετράγωνα. Με ένα κουταλάκι γεμίζω το κέντρο με σάλτσα ντομάτας. Τοποθετώ μια φέτα πεπερόνι και πασπαλίζω με λίγη μοτσαρέλα. Αλείφω τα σφολιατάκια με χτυπημένο αυγό και ψήνω για 15 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν. Επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα υλικά.
 


Dina’s Daily RecipesΚουραμπιέδες με φιστίκι Αιγίνης & κράνμπερις

Dina’s Daily RecipesΒασιλόπιτα με πετιμέζι