προορισμός…γεύση!

Μία γαστρονομική εκδήλωση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, πραγματοποιήθηκε στη Σάμο, το Σάββατο 17/8/2019 με πρωταγωνιστές τα προϊόντα, γραβιέρα ΝΑΞΟΥ, εκλεκτούς οίνους από τη Σάμο αλλά και από την περιφέρεια Emilia Romana της Ιταλίας, μέσα από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Mediterranean Cheese and Wines για την παρουσίαση των συγκεκριμένων ΠΟΠ και ΠΓΕ προϊόντων στην Ελλάδα, στη Γαλλία, στη Γερμανία και στην Ιταλία.
Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην παραλιακή λεωφόρο της Σάμου, παράλληλα με τις εκδηλώσεις «we make the city» και αποτέλεσε μία ευχάριστη έκπληξη για το κοινό και τους εκλεκτούς προσκεκλημένους.
Σε μία εξέδρα ειδικά διαμορφωμένη για την εκδήλωση, ο διακεκριμένος sommelier Άρης Σκλαβενίτης παρουσίασε τους ΠΟΠ οίνους Samos Grand Cru, Samos Vin Doux, Samos Anthemis και Samos Nectar της ΕΟΣ Σάμου, ενώ ο Σαμιώτης chef Βαγγέλης Μπιλιμπάς εξέπληξε τους παρευρισκόμενους με τις εξαιρετικές μαγειρικές προτάσεις γραβιέρας της ΕΑΣ Νάξου. Μετά το show ακολούθησε «cheese & wine tasting»  στο εντυπωσιακό περίπτερο που στήθηκε  για τις ανάγκες του προγράμματος.
Οι καλεσμένοι είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν από τους εκπροσώπους των συνεταιρισμών ΕΑΣ ΝΑΞΟΥ και ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ για την ιστορία τους, την πολιτισμική τους πορεία μέχρι σήμερα αλλά και τα εξαιρετικά τους προϊόντα.
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την εταιρία Οικονομοτεχνική ΕΠΕ, φορέα υλοποίησης του Ευρωπαϊκού προγράμματος και  άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και την υπόσχεση για μια επόμενη συνάντηση στην Αθήνα!
www.medcheeseandwines.eu

1 Comment

  1. Exceptional!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *