προορισμός…γεύση!

Ένας παράδεισος πάνω στην θάλασσα, με κουζίνα αστεράτη, βαρκαρόλες & μουσικές βραδιές 

Αν ο παράδεισος είχε διεύθυνση σίγουρα θα βρίσκονταν στις ακτές της Θερμησίας εκεί όπου δεσπόζουν οι 13 εξαιρετικής αισθητικής κατοικίες της οικογένειας Κοροντίνη με μοναδική θέα στην Ύδρα και τη Δοκό. 
Το ανεπανάληπτο  φυσικό τοπίο με πεύκα, ελιές και ροδιές, συναντά τις υπέροχες σύγχρονες εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Makis Ιnn Resort που σε συνδυασμό με την ζεστή σαν μεγάλη αγκαλιά φιλοξενία της κ. Νέλλης Κοροντίνη και των δύο γιών της Γιάννη και Νίκου, δημιουργούν την αλάνθαστη επιλογή γιά διακοπές « πάνω στην θάλασσα».
Η κουζίνα της Νέλλης με τις τις ασύλληπτες γαστριμαργικές δημιουργίες αλλά και μία σειρά ειδικών παροχών, φέρνουν τους επισκέπτες σε επαφή με τα ανεξάντλητα δώρα της φύσης μετατρέποντας σε όνειρο τις ημέρες διαμονής τους.
Η ιστορία αυτού του άφταστου, θεσπέσιου χώρου ξεκινά από τον σύζυγο της Μάκη Κοροντίνη, που είχε πάντα ως όνειρο να δημιουργήσει στον τόπο του έναν χώρο στον οποίο να φιλοξενεί όσο περισσότερο κόσμο γίνεται για να του δείξει τις ομορφιές και την ιστορία του.
Ξεκίνησε εκ του μηδενός να χτίζει τα θεμέλια σε ένα οικόπεδο 130 στρεμμάτων περίπου. Φύτεψε τα πρώτα πεύκα κατά μήκος της παραλίας, αρχίζοντας να δίνει πνοή και ζωντάνια στον τόπο. Φυσικά η επιλογή των πεύκων δεν ήταν τυχαία, αφού αποτελούν το σύμβολο της αιώνιας ζωής
Οι 13 ξεχωριστές κατοικίες οι οποίες βρέχονται από την θάλασσα, είναι ιδανικές για οικογένειες και παρέες και  μπορούν να φιλοξενήσουν από 2-4 άτομα, ενώ διαθέτουν ευρύχωρα μπάνια, άνετα μπαλκόνια, τηλεοράσεις και Wi-Fiπου πιάνει ακόμα και στην ιδιωτική παραλία του ξενοδοχείου.
Ο χώρος περιτριγυρισμένος από ελαιώνες και οπωροφόρα δένδρα…ζωγραφίζουν το τέλειο τοπίο για ταξιδέψει η ψυχή, είτε από το πράσινο είτε από το απέραντο μπλε της θάλασσας και του ουρανού.
Η οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες αμμουδερή παραλία με το όνομα “Assado” ανήκει στο κτήμα & διαθέτει beach bar για να απολαύσετε δροσερούς χυμούς, καφέδες και κοκτέιλ καθώς και δραστηριότητες βόλεϊ και τένις για παιχνίδια πάνω στην παραλία.
Το Κτήμα Κοροντίνη με τα εκατοντάδες ελαιόδεντρα μπορεί να περηφανεύεται για το εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδο που παράγει, το οποίο διακρίνεται για το υψηλό ποσοστό σε πολυφαινόλες. 
Τη διαδικασία της συγκομιδής και της συλλογής του ελαικάρπου, την επεξεργασία του και την παραγωγή του ελαιόλαδου μπορεί να παρακολουθήσει όποιος το επιθυμεί κάθε χρόνο από τις 15 Σεπτεμβρίου έως τις 30 Οκτωβρίου σε μία μεγάλη γιορτή γνωριμίας με τον ιδιαίτερο αυτό καρπό που προσφέρει η ελληνική γη. 
Εκτός της ξενάγησης στο κτήμα, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα «My Olive Tree», που στόχο έχει να ευαισθητοποιήσει περιβαλλοντικά και να εκπαιδεύσει τους συμμετέχοντες πάνω στο μοναδικό καρπό της ελιάς. 
Στο πλαίσιο αυτό μπορούν να αναλάβουν τη φροντίδα ενός ελαιόδεντρου από τα χιλιάδες που διαθέτει το κτήμα, πάνω στο οποίο θα τοποθετήσουν μία πινακίδα με το όνομά τους και ένα μήνυμα για το περιβάλλον και θα λαμβάνουν ετησίως για τρία χρόνια 5 λίτρα εξαιρετικής ποιότητας ελαιολάδου.
Οι ροδιές αντίστοιχα, που αποτελούν Π.Ο.Π. προϊόν της Ερμιόνης, εκτός του ότι κοσμούν τον όμορφο χώρο του ξενοδοχείου, προσφέρουν και απίστευτης γεύσης χυμό.Με ενα δροσερό χυμό φρέσκου ροδιού ξεκινάει η υποδοχή σας στο Μakis inn Resort .
Oι επισκέπτες μπορούν να μυηθούν στα μεγάλα και μικρά μυστικά της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας από την κυρία Νέλλη Κοροντίνη και του σεφ γιού της Νίκου μέσα από μία σειρά μαθημάτων που ξεναγούν τους μύστες στη γευστική κουλτούρα της . 
Άλλωστε οι αυθεντικές συνταγές σε συνδυασμό με τα αγνά καθαρά υλικά που χρησιμοποιούν έχουν κατατάξει το ξεχωριστό εστιατόριο του Makis inn Resort  ως ένα από τα καλύτερα της Πελοποννήσου.
Οι αριστουργηματικές, άφταστες  σπανακόπιτες, πρασόπιτες, τυρόπιτες και γαλατόπιτες, η έξοχη γλυκιά κολοκυθόπιτα με κόκκινη κολοκύθα, ο άριστος μπακλαβάς, η άπαιχτη μηλόπιτα  αλλά και τα ονειρώδη γλυκά του κουταλιού (νεράτζι, περγαμόντο, σταφίδα, βύσσινο), όλα δια χειρός της κυρίας Νέλλης Κοροντίνη σε συνδυασμό με τους φυσικούς χυμούς πορτοκάλι και ρόδι από το κτήμα της οικογένειας, το χειροποίητο ζυμωτό ψωμί, τα φρέσκα αυγά αλλά και τα εύγευστα τυριά της περιοχής συνθέτουν το ανεπανάληπτο πρωινό του ξενοδοχείου. 
Το ίδιο αξέχαστα και απαράμιλλα μοναδικά είναι και τα κυρίως πιάτα του εστιατορίουΖουμερές τυροκροκέτες,απολαυστική καπνιστή μελιτζανοσαλάτα, σπέσιαλ σαλάτα Makis ντολμαδάκια με αμπελόφυλλο, μουσακάς, παστίτσιο, γεμιστά και πολλά ακόμη πιάτα που φτιάχνονται με αγνά υλικά από το οικογενειακό αγρόκτημα και μυρίζουν Ελλάδα. 
Ακόμη οι φιλοξενούμενοι γεύονται τα πιο φρέσκα ψάρια του Αργοσαρωνικου από τον σεφ Νίκο Κοροντίνη που καθημερινά ψαρεύει με το σκάφος του παρέχοντας και τη δυνατότητα στους φιλοξενούμενους να μυηθούν σε όλα τα μυστικά της αλιείας σε μία μοναδική βαρκάδα μαζί του.   
Το βράδυ στο δείπνο σας περιμένει και μία ευχάριστη έκπληξη με live μουσική από τα παλιά δίπλα στο κύμα. Αγαπημένα ελληνικά τραγούδια που έχουν αφήσει εποχή ζωντανεύουν μέσα από το μπουζούκι του Γιάννη Κοροντίνη, ο οποίος έχει μαθητεύσει δίπλα στον πασίγνωστο συνθέτη Θανάση Πολυκανδριώτη, το τουμπερλέκι του Νίκου Κοροντίνη, την κιθάρα του Ζαχαρία Κουτούβαλη και την υπέροχη φωνή του  Χρήστου Καρρά.
Το βέβαιο είναι οτι οι ημέρες διαμονής στο ……one and only, «Makis inn resort» μένουν για πάντα στις καρδιές όσων το επισκέπτονται.Αυτά και άλλα πολλά εχουν χαρίσει στο Makis inn Resort μία εξαιρετικά υψηλή βαθμολογία στο Booking, που διατηρείται στα υψηλά επίπεδα τα τελευταία συνεχή χρόνια.

1 Comment

  1. Flavorful

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *