προορισμός…γεύση!

Όσοι από σας ασχολείστε με τα social media, σίγουρα θα έχετε ακούσει για τη νέα τάση του Dutch Baby! Έχει κυριολεκτικά τρελάνει τους πάντες, αλμυρό με τυρί ή γλυκό με καραμελωμένα μήλα ή φράουλες με σαντιγί, το Dutch Baby ήρθε για να μείνει!
To Dutch Baby πρωτοεμφανίστηκε στη Γερμανία. Το 1900, όμως, ένας ιδιοκτήτης καφέ στις Ηνωμένες Πολιτείες, του οποίου η κόρη του δεν μπορούσε να προφέρει καλά τη λέξη “Deutsch” το άλλαξε σε Dutch Baby!
Γιατί όμως τόση μεγάλη επιτυχία στο Instagram; #dutchbaby
Θα έλεγα πως είναι μια συνταγή νόστιμη, γρήγορη, εύκολη στην παρασκευή του και προσαρμόζετε πολύ εύκολα στα γούστα του καθενός! Η ιδιαιτερότητά του; Φουσκώνει, φουσκώνει και ξανά φουσκώνει! Δεν σταματά! Είμαι σίγουρη πως θα μπείτε στον πειρασμό να το δοκιμάσετε. Αρχικά μοιάζει σαν μια τεράστια κρέπα με απλά υλικά. Θα χρειαστείτε 2 με 4 αυγά, 125 ml γάλα, 70 γραμμάρια αλεύρι, λίγο ζάχαρη και αλάτι. H ιδιαιτερότητα αυτής της συνταγής είναι στο ψήσιμο!
Πριν ξεκινήσετε το μαγείρεμα, θα πρέπει να προθερμάνετε καλά το φούρνο και να βάλετε για λίγο το τηγάνι που θα χρησιμοποιήσετε για να κάψει αρκετά. Μόλις ρίξετε τη πρώτη κουταλιά του μείγματος, θα δείτε κάτι μαγικό! Το υγρό της ζύμης υπό την επίδραση της θερμότητας θα εξατμιστεί για να δώσει όγκο στις άκρες της ζύμης!
Σε αυτή τη συνταγή, η λέξη μονοτονία δεν υπάρχει! Για πρωινό, για το brunch, ή ακόμα και σαν επιδόρπιο, αυτό το pancake θα γίνει η αγαπημένη σας συνταγή! Φαντασία και όρεξη να έχετε για να δημιουργήσετε τα δικά σας σχέδια! Για το καλοκαίρι, επιλέξτε να δώσετε μια δροσερή πινελιά, συνοδευόμενη από εξαιρετικά κόκκινα φρούτα: φραγκοστάφυλο, κεράσια… μαζί με μια νόστιμή σπιτική σαντιγί! Είμαι σίγουρη πως θα εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας.
Όσον αφορά για την αλμυρή του εκδοχή, είναι ότι πρέπει : με τυρί, ζαμπόν, μερικές ντομάτες, κρεμμύδια και… voilà! Εάν τώρα θέλετε να το ετοιμάσετε για επιδόρπιο, τα μήλα με μέλι θα τρελάνουν τον ουρανίσκο μας!
Μπορείτε επίσης να το τολμήσετε και με σοκολάτα. Ότι θέλει λοιπόν ο καθένας!!

1 Comment

  1. ❤️ ❤️ ❤️

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *