προορισμός…γεύση!

Καλοκαιρινή, γρήγορη και πολύ ελαφριά φριτάτα με μελιτζάνες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μελιτζάνες φλάσκες, τσακώνικες ή λευκές Σαντορίνης. Σερβίρετε με φρεσκοψημένο ψωμί…

φριτατα με μελιτζανες

φριτατα με μελιτζανες

4 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 5 λεπ Cook Time 15 λεπ Rest Time 1 λεπ Total Time 21 λεπτά. Δυσκολία: Για σχετικά έμπειρους Servings: 4 Best Season: Για όλες τις εποχές

Περιγραφή

Καλοκαιρινή, γρήγορη και πολύ ελαφριά φριτάτα με μελιτζάνες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μελιτζάνες φλάσκες, τσακώνικες ή λευκές Σαντορίνης. Σερβίρετε με φρεσκοψημένο ψωμί, ραντισμένο με αρωματικό ελαιόλαδο.

Υλικά

Για το αρωματικό ελαιόλαδο

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Οδηγίες

Video
Ανενεργό Ενεργό

Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:

  1. Πλένω και σκουπίζω καλά τις μελιτζάνες. Τις κόβω σε μικρούς κύβους και τις βάζω σε ένα σουρωτήρι. Αλατίζω καλά και τις αφήνω για 30 λεπτά μέχρι να αποβάλλουν την πικρίλα τους. Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι.
    blank
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω την πάπρικα και το κίμινο και τα καβουρδίζω για 1 λεπτό. Ρίχνω το κρεμμύδι, αλατίζω και σοτάρω για 2 λεπτά. Στίβω καλά τους κύβους της μελιτζάνας και τους προσθέτω στο τηγάνι. Συνεχίζω το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσουν οι κύβοι της μελιτζάνας. Προσθέτω το σκόρδο και 1 λεπτό μετά ρίχνω τα αυγά. Ανακατεύω για 1-2 λεπτά για να απλώσουν στο τηγάνι, χαμηλώνω τη φωτιά και μαγειρεύω για 3 λεπτά.
    blank
  3. Χρησιμοποιώντας ένα καπάκι ή ένα μεγάλο πιάτο, αναποδογυρίζω την φριτάτα και ψήνω για 2 λεπτά ακόμη.
    blank
  4. Σε ένα μπολ ανακατεύω τα υλικά για το αρωματικό ελαιόλαδο. Ψήνω φέτες χωριάτικο ψωμί και ραντίζω με το ελαιόλαδο. Πασπαλίζω με λίγο χοντρό αλάτι και σερβίρω αμέσως.
    blank
Keywords: φριτατα μελιτζανες

User Reviews

4 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. williambuttensha

    Mouth-watering

  1. williambuttensha

    Mouth-watering