προορισμός…γεύση!

Κασερόπιτα με σιμιγδαλόκρεμα

Κασερόπιτα με σιμιγδαλόκρεμα

5 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 40 λεπ Cook Time 40 λεπ Total Time 1 ώρα 20 λεπτά. Servings: 10

Υλικά

Για την πίτα

Για τη σιμιγδαλόκρεμα

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Σιμιγδαλόκρεμα

  1. Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνω το γάλα σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά, χωρίς να το αφήσω να κάψει. Προσθέτω το σιμιγδάλι, πασπαλιστά αλλά όλο μαζί, ανακατεύοντας έντονα και ασταμάτητα με το σύρμα. Συνεχίζω το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά, πάντα ανακατεύοντας, μέχρι να διαλυθούν τυχόν κομπαλάκια και η κρέμα να πήξει και να μοιάζει με μπεσαμέλ. Προσθέτω το βούτυρο, ανακατεύω μέχρι να λιώσει και αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά. Ρίχνω το κασέρι, το αυγό, αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύω καλά, μέχρι να φτιάξω μια κρέμα λεία και ομοιογενή. Αν προκύψει αρκετά σφικτή, την αραιώνω με 2 κουτ. σούπας γιαούρτι και ανακατεύω.

  2. Αφήνω την κρέμα κατά μέρος για να κρυώσει, σκεπάζοντάς την με διάφανη μεμβράνη την οποία εφαρμόζω στην επιφάνειά της, για να μην σχηματιστεί πέτσα.

Πίτα

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200ºC.
    Αλείφω με λίγο ελαιόλαδο ένα βαθύ ορθογώνιο ταψί με διαστάσεις περίπου 30 x 40 εκ. και στρώνω εκεί το ένα φύλλο σφολιάτας. Τραβάω με προσοχή τις άκρες του φύλλου με τα δάχτυλά μου, για να τεντώσει μεν αλλά να μην σχιστεί, έτσι ώστε να καλύψω και τα τοιχώματα του ταψιού όσο περισσότερο γίνεται. Αδειάζω εκεί την κρέμα και ισιώνω την επιφάνεια με τη ράχη ενός κουταλιού. Σκεπάζω την κρέμα με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και πιέζω τις άκρες των δύο φύλλων, επάνω στα τοιχώματα του ταψιού για να κολλήσουν μεταξύ τους για να σφραγίσω τη γέμιση. Χαράζω την πίτα σε μεγάλα τετράγωνα κομμάτια, χωρίς να βυθίσω το μαχαίρι μέχρι τον πάτο του ταψιού.

  2. Σε ένα μπολάκι χτυπάω τον κρόκο αυγού με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και 1 κουτ. σούπας νερό και με ένα πινέλο αλείφω την επιφάνεια της πίτας με το μείγμα αυτό. Πασπαλίζω με το σουσάμι.

  3. Ψήνω την κασερόπιτα για 40 λεπτά, μέχρι η κρέμα να σφίξει και η επιφάνεια να ροδίσει καλά.
    Την σερβίρω χλιαρή ή κρύα.

Keywords: κασεροπιτα με σιμιγδαλοκρεμα

User Reviews

5 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. gargorg

    Really good!

  1. gargorg

    Really good!