προορισμός…γεύση!

Καρπούζι, γλυκό του κουταλιού

Καρπούζι, γλυκό του κουταλιού

5 from 1 vote
1 Add to Favorites
Prep Time 10 λεπ Cook Time 75 λεπ Rest Time 12 ώρα Total Time 13 ώρες 25 λεπτά.

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Σε ένα μπολ βάζω τη σάρκα καρπουζιού σε κομμάτια και το πασπαλίζω με τη ζάχαρη. Προσθέτω το χυμό από το μισό λεμόνι. Το άλλο μισό λεμόνι το κόβω σε φετούλες και τις φετούλες σε κομματάκια. Βάζω και τα κομματάκια λεμονιού στο μπολ με το καρπούζι. Σκεπάζω το μπολ και το αφήνω μια νύχτα στο ψυγείο.

  2. Την άλλη μέρα μεταφέρω το μίγμα σε κατσαρόλα με χοντρό πάτο και το αφήνω να πάρει βράση. Χαμηλώνω τη φωτιά και σιγοβράζω με την κατσαρόλα ξεσκέπαστη για 1 ώρα περίπου. Για να μην κολλήσει στο πάτο της κατσαρόλας ανακατεύω με ξύλινο κουτάλι. Στο τέλος προσθέτω το ροδόνερο και αν θέλουμε αποξηραμένα τριανταφυλάκια.

Keywords: καρπούζι

User Reviews

5 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. Alexandra

    Flavorful

  1. Alexandra

    Flavorful