προορισμός…γεύση!

Δίχρωμο κέικ με κρέμα και βύσσινα

Δίχρωμο κέικ με κρέμα και βύσσινα

4 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 30 λεπ Cook Time 40 λεπ Total Time 1 ώρα 10 λεπτά. Servings: 6

Υλικά

Για την κρέμα

Για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για το κέικ

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C. Βουτυρώνω ελαφρά 2 στρογγυλές φόρμες διαμέτρου 20 εκ. και στρώνω με αντικολλητικό χαρτί. Κοσκινίζω τα δύο άλευρα σε ένα μπολ και τα αφήνω στην άκρη.

  2. Βάζω το βούτυρο και τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί ένα υπόλευκο, αφράτο μείγμα. Προσθέτω το ξύσμα λεμονιού και συνεχίζω προσθέτοντας σε 3 δόσεις τα χτυπημένα αυγά με τον εξής τρόπο: Ρίχνω 1 δόση αυγών και 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι. Μόλις ενσωματωθούν στο μίγμα ρίχνω πάλι 1 δόση αυγών και 1 κουταλιά αλεύρι περιμένοντας να ενσωματωθούν. Τελειώνω με την τελευταία δόση αυγών και 1 κουταλιά αλεύρι.

  3. Σταματάω το μίξερ και προσθέτω το χυμό λεμονιού και το υπόλοιπο αλεύρι ανακατεύοντας ανάλαφρα με μια μαρίζ.

  4. Μοιράζω το μείγμα σε δύο μπολ και βάζω στο πρώτο το κίτρινο χρώμα και στο δεύτερο το κόκκινο ανακατεύοντας απαλά.

  5. Αδειάζω τα μείγματα στις δύο φόρμες και ισιώνω με ένα κουτάλι. Ψήνω τα κέικ για 35-40 λεπτά. Δοκιμάζω με ένα σουβλάκι και αν έχουν ψηθεί τα βγάζω από το φούρνο. Τα αφήνω για 10 λεπτά και τα ξεφορμάρω σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.

Για την κρέμα

  1. Σε ένα μπολ βάζω τους κρόκους και τους χτυπάω με το σύρμα. Προσθέτω το κορν φλάουρ και τη μισή ποσότητας ζάχαρη και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί ένα κρεμώδες μείγμα.

  2. Βάζω σε μια κατσαρόλα το γάλα με την υπόλοιπη ζάχαρη. Ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά. Με με κουτάλα της σούπας ρίχνω αργά αργά λίγη ποσότητα ζεστού γάλατος στο μπολ με το μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να «ανεβάσω» τη θερμοκρασία τους. Αφού ζεσταθούν τα αυγά ρίχνω το μείγμα στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα και ξαναβάζω την κατσαρόλα στη φωτιά. Ανακατεύω συνεχώς με το σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα.

  3. Αδειάζω την κρέμα σε ένα καθαρό μπολ και προσθέτω το βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια και τη βανίλια. Ανακατεύω μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ενσωματωθεί στην κρέμα. Σκεπάζω με μεμβράνη έτσι ώστε να εφάπτεται στην επιφάνεια της κρέμας και την αφήνω να κρυώσει εντελώς.

Για την συναρμολόγηση

  1. Ξεφορμάρω τα δύο κέικ και με ένα πριονωτό μαχαίρι τα κόβω οριζόντια στη μέση. Τα τοποθετώ εναλλάξ χρωματικά σε μια πιατέλα, στρώνοντας ενδιάμεσα με δόσεις κρέμας και γλυκό βύσσινο ή κεράσι. Σερβίρω αμέσως.

Keywords: δίχρωμο κέικ με κρέμα,βύσσινα

User Reviews

4 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. Alexandra

    Supreme

  1. Alexandra

    Supreme