προορισμός…γεύση!

Κανταΐφι με κρέμα γαλακτομπούρεκου

5 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 30 λεπ Cook Time 40 λεπ Total Time 1 ώρα 10 λεπτά. Δυσκολία: Για σχετικά έμπειρους Servings: 8 Best Season: Για όλες τις εποχές

Υλικά

Για το κανταΐφι

Για την κρέμα

Για το σιρόπι

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για το κανταΐφι

  1. Βουτώνω καλά ένα ταψάκι 32 εκ. Βγάζω το φύλλο από την συσκευασία του και το «ξένω» μέχρι να ανοίξει καλά και να διαχωριστούν όλες οι ίνες. Στρώνω στη βάση και στα πλάγια του ταψιού τα 300 γρ. φύλλου και κρατάω στην άκρη τα άλλα 200 γρ. σκεπασμένα με μια υγρή πετσέτα (για να μη στεγνώσουν). Μουσκεύω καλά το στρωμένο φύλλο με αρκετό από το λιωμένο βούτυρο (θα χρησιμοποιήσω περισσότερο από το μισό).

Για την κρέμα

  1. Βάζω σε μια κατσαρόλα το γάλα μαζί με την ζάχαρη και το σιμιγδάλι. Ανακατεύω συνεχώς σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει το μίγμα και να γίνει μια αφράτη κρέμα.

  2. Κατεβάζω την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτω τις βανίλιες και τα αυγά. Ανακατεύω αμέσως για να ενσωματωθούν πλήρως στην κρέμα. Τέλος, ισιώνω την επιφάνεια της κρέμας στην κατσαρόλα και σκορπίζω τα 50 γρ. βούτυρο, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΑΚΑΤΕΨΩ. Έτσι δημιουργείτε μια βουτυράτη στρώση σε όλη την επιφάνεια και δεν αφήνει να δημιουργηθεί κρούστα. Αφήνω την κρέμα να κρυώσει για μισή ώρα. Ανακατεύω να ενσωματωθεί το βούτυρο στην κρέμα και την αδειάζω στο ταψί με το στρωμένο φύλλο κανταΐφι.

  3. Σκεπάζω την κρέμα με το υπόλοιπο φύλλο και βουτυρώνω καλά με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο.
    Ψήνω, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, για 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρά το φύλλο.
    Βγάζω το ταψί από το φούρνο και αφήνω το κανταΐφι να κρυώσει ελαφρώς.

Για το σιρόπι

  1. Ρίχνω όλα τα υλικά, εκτός από το κονιάκ, μαζί σε μια κατσαρόλα και βράζω για 5 λεπτά. Δεν πρέπει να δέσει πολύ το σιρόπι, πρέπει να είναι σχετικά αραιό. Προσθέτω το κονιάκ και αφήνω το σιρόπι να γίνει χλιαρό.

  2. Σιροπιάζω το χλιαρό κανταΐφι με εξίσου χλιαρό σιρόπι. Αφήνω το γλυκό να κρυώσει, κόβω σε κομμάτια και σερβίρω.

Keywords: κανταϊφι κρεμα

User Reviews

5 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. madelainecota32

    Flavorful

  1. madelainecota32

    Flavorful