προορισμός…γεύση!

Τούρτα με αφράτη κρέμα τυριού, φρέσκα μύρτιλα και σάλτσα μύρτιλο

Τούρτα με αφράτη κρέμα τυριού, φρέσκα μύρτιλα και σάλτσα μύρτιλο

5 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 30 λεπ Cook Time 50 λεπ Rest Time 1 ώρα Total Time 2 ώρες 20 λεπτά. Δυσκολία: Για σχετικά έμπειρους Servings: 10 Best Season: Για όλες τις εποχές

Υλικά

Για την κρέμα

Για τη σάλτσα μύρτιλο

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Bουτυρώνω καλά μια φόρμα 22 εκ., με αποσπώμενο πάτο.

  2. Βάζω στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη και τα αυγά και τα χτυπάω με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια άσπρη κρέμα. Προσθέτω το λιωμένο βούτυρο, το γιαούρτι, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού. Κρατάω μια κουταλιά χυμό λεμονιού σε ένα μικρό μπολ και ρίχνω τον υπόλοιπο χυμό στο μείγμα. Χτυπάω για 1-2 λεπτά και προσθέτω σταδιακά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα. Αδειάζω το μείγμα στη βουτυρωμένη φόρμα, ισιώνω με μια σπάτουλα.

  3. Βάζω τα μύρτιλλα σε ένα μπολ τα ραντίζω με το χυμό λεμονιού που είχα κρατήσει και πασπαλίζω με τη 1 κουταλιά αλεύρι. Ανακατεύω καλά και στρώνω τα μύρτιλα στην επιφάνεια του μείγματος.

  4. Ψήνω το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά. Βγάζω το γλυκό από το φούρνο το αφήνω να σταθεί για 15 λεπτά, το ξεφορμάρω και το αφήνω σε σχάρα για να κρυώσει εντελώς.

Για την κρέμα

  1. Βάζω στον κάδο το φρέσκο τυρί κρέμα (μαζί με το φυσικό ορό γάλακτος που υπάρχει στο κεσεδάκι), την κρέμα γάλακτος και την ζάχαρη άχνη και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη κρέμα. Βάζω την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με δαντελωτή μύτη και αφήνω την κρέμα στο ψυγείο για 1 ώρα.

Για τη σάλτσα μύρτιλο

  1. Βάζω το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι να ζεσταθεί. Ρίχνω τα μύρτιλα και ανακατεύω συνεχώς για 2-3 λεπτά μέχρι να γυαλίσουν. Βγάζω τα μισά μύρτιλα σε ένα μπολ και με ένα πηρούνι λιώνω όσα μείνουν στο κατσαρολάκι. Βάζω την κατσαρόλα στη φωτιά και μόλις αρχίζει να βράζει σβήνω με το ξύδι. Πασπαλίζω τη ζάχαρη και συνεχίζω το βρασμό για 3 λεπτά μέχρι να καραμελώσει. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω τα μύρτιλα που έχω κρατήσει στην άκρη. Αφήνω τη σάλτσα να κρυώσει.

Για τη συναρμολόγηση

  1. Με ένα πριονωτό μαχαίρι κόβω το κέικ κάθετα στη μέση. Απλώνω μια γενναία δόση κρέμας τυριού και σκορπίζω λίγα από τα μύρτιλα της σάλτσας. Σκεπάζω με το άλλο μισό κομμάτι κέικ και στολίζω με ροζέδες κρέμας. Σκορπίζω τη σάλτσα και βάζω την τούρτα στο ψυγείο μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.

    Τούρτα με αφράτη κρέμα τυριού, φρέσκα μύρτιλα και σάλτσα μύρτιλο
Keywords: τουρτα αφρατη κρεμα τυριου

User Reviews

5 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. germar

    Supreme

  1. germar

    Supreme