προορισμός…γεύση!

Την Δευτέρα 15 Απριλίου, ξεκίνησε ο μεγάλος διαγωνισμός Cuillère d’Or, με τις 24 φιναλίστ να τα δίνουν όλα για να μας καταπλήξουν. Εκεί βρέθηκα ως μέλος της κριτικής επιτροπής, προσκεκλημένη από την πρόεδρο-ιδρυτή της διοργάνωσης, Marie-Sauce Bourreau την οποία ευχαριστώ από καρδιάς, για την τιμή που μου έκανε να συμμετέχω σε ένα τόσο σημαντικό γεγονός για την γαστρονομία.
Αισθάνθηκα πολύ υπερήφανη και ενθουσιασμένη, βλέποντας αυτές τις ταλαντούχες κυρίες που κατάφεραν να με «ταξιδέψουν» 20 χρόνια πίσω, όταν ξεκινούσα στο Παρίσι, την δική μου καριέρα. Με εντυπωσίασαν με το πάθος τους για τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική μας αλλά κυρίως για την επιμονή τους.

Το Cuillère d’Or, είναι η αφορμή να σταματήσει η προκατάληψη που έχουν πολλοί για την γυναικεία παρουσία σε επαγγελματικές κουζίνες. Να σταματήσουν να φαντάζονται ότι οι γυναίκες είναι μόνο καλές μαγείρισσες στο σπίτι φτιάχνοντας το φαγητό της οικογένειας.
Οι γυναίκες πρέπει να αποκτήσουν εμπιστοσύνη στις ικανότητες τους και όπως τόνισε η Marie-Sauce Bourreau, να αποκτήσουν τα ίδια δικαιώματα με τους άντρες σεφ. Αν αναλογιστεί κανείς, ότι το 2018, σε 621 εστιατόρια με αστέρι Michelin, μετράμε μόλις 17 γυναίκες σε ηγετική θέση στην κουζίνα, μπορείτε να καταλάβεται τον βαθμό της προκατάληψης.

H Marie Sauce-Bourreau

Οι γυναίκες είναι οργανωτικές, σχολαστικές, σοβαρές, δίνουν αυτή την αρμονία , τη γαλήνη και την ισορροπία που χρειάζεται μια επαγγελματική κουζίνα. Αυτός ο διαγωνισμός, λοιπόν, ήρθε να αναδείξει το γυναικείο ταλέντο και μπορεί να αποτελέσει κίνητρο για νέες γυναίκες που δεν τολμούν, να κάνουν το πρώτο βήμα. Σε ένα τόσο σκληρό επάγγελμα, δείχνουν θάρρος, αντοχή και καλοσύνη.

H επιτροπή της Cuillère d’Or 2019

Οι 24 υποψήφιοι ήταν στις κουζίνες Ferrandi από τις 6 το πρωί με ότι χρειαζόντουσαν. Στη συνέχεια, μετά από μια κλήρωση για το τι θα κάνανε, είχαν 4 ώρες να ετοιμάσουν (για τη μαγειρική) ένα ορεκτικό με βιολογικά στρείδια, μύδια, μήλα, και τριαντάφυλλο. Και για το κυρίως, είχαν να μαγειρέψουν πουλερικό σε όλες τις μορφές του. Όσον αφορά τη ζαχαροπλαστική, είχαν να ετοιμάσουν 6 επιδόρπια με θέμα την Αφροδίτη με βάση τη σοκολάτα, τα μήλα και το τριαντάφυλλο.

H Marie Sauce-Bourreau μαζί με τους 4 φιναλίστ για το παγκόσμιο τελικό

Δεν σας κρύβω πως όλες με εντυπωσίασαν με τις ιδέες και τους συνδυασμούς που είχαν σκεφτεί! Ήταν αρκετά δύσκολο αλλά αποφασίσαμε πως οι 4 φιναλίστ που θα αντιπροσωπεύσουν τη Γαλλία στο μεγάλο τελικό θα ήταν:
Eve BEAUVAIS επαγγελματίας στη ζαχαροπλαστική
Amélie MAURIN επαγγελματίας στη μαγειρική
Carole FERRON ερασιτέχνης ζαχαροπλαστικής
Betty GUILLO ερασιτέχνης στη μαγειρική
Και δεν ξεχνάμε και τις μικρές κυρίες (8 έως 14 χρονών) όπου τη Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019 θα έχουν την ευκαιρία να δείξουν το ταλέντο τους στο La Cuillérée d’Or !
Περισσότερες πληροφορίες : www.lacuilleredor.com

1 Comment

  1. Exceptional!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *