προορισμός…γεύση!

Ένα ηλιόλουστο μεσημέρι, ο αγαπημένος μου φίλος Alan Ducasse με κάλεσε για να με «ταξιδέψει», γευστικά και κυριολεκτικά στο αγαπημένο μου Παρίσι.
Μια εμπειρία που δεν πρόκειται να ξεχάσω αφού για άλλη μια φορά με εξέπληξε ευχάριστα. Υπέροχη ατμόσφαιρα, μαγικό φαγητό όπως μόνο ο Ducasse ξέρει τόσο καλά να κάνει.
Ο κατάλογος των κρασιών μοναδικός και όλα αυτά ταξιδεύοντας αθόρυβα στον Σηκουάνα, σε ένα σκάφος 40 μέτρων εντελώς οικολογικό, 100% ηλεκτρικό! Κατάφερε σε δύο ώρες να με ταξιδέψει πίσω στο παρελθόν, στο Παρίσι της φινέτσας και της κομψότητας!
Με καταπληκτικά προϊόντα τα όποια επιλέγει ένα-ένα και είναι πάντα της εποχής. Τα λαχανικά έρχονται απευθείας από τη Νότιο Γαλλία, το ψάρι από τη Βρετάνη και τα κρέατα από τις καλύτερες και πιο γνωστές περιοχές της Γαλλίας.
Ήμουν τυχερή αφού ο Ducasse μου είχε κρατήσει το καλύτερο τραπέζι, κοντά στο παράθυρο και ένιωσα έτσι για πρώτη φορά πως είχα όλο το Παρίσι στα πόδια μου! Το σκάφος είχε ξεκινήσει και δεν είχα καταλάβει τίποτα, αφού πλέει τόσο αθόρυβα που σχεδόν ξεχνάς ότι ταξιδεύεις σε ποτάμι!

Η φιλοξενία ήταν άψογη, με τον μετρ του σκάφους, που κατέχει πραγματικά τι πάει να πει υποδοχή! Όλα τα γεύματα ξεκινούν με προσεγμένα ορεκτικά και τελειώνουν με νόστιμα γλυκά. Και για να μείνει ακόμα πιο αξέχαστο το ταξίδι, προσφέρεται σε όλους τους επισκέπτες, από ένα “biscuits de mer” (μπισκότα από θάλασσα), δίνοντας έτσι την ευκαιρία να θυμηθούμε τις κρουαζιέρες του παρελθόντος.

Το εσωτερικό του σκάφος σχεδιάστηκε με τον ίδιο τρόπο όπως η κουζίνα του, δηλαδή με ειλικρίνεια και απλότητα. Στο πάτωμα, διακρίνεται μια μεγάλη μοκέτα, όπου απεικονίζει τον χάρτη του Παρισιού, αλλά και όλη την διαδρομή της κρουαζιέρας. Με μια κόκκινη κουκίδα, υποδεικνύεται το σημείο εκκίνησης του σκάφους. Ο Ducasse τα σκέφτηκε όλα!
Το μενού ιδιαίτερα ανανεωμένο και μοντέρνο, χαρακτηρίζεται από ελαφριές, κομψές και κυρίως νόστιμες γεύσεις. Με άλλα λόγια… Γεύσεις Ducasse!

Ξεκίνησα με διάφορα ορεκτικά όπως το ζεστό paté φραγκόκοτας και φουά γκρα με λάχανο και συνέχισα με τα Saint-pierre Doré (μια Γαλλική ποικιλία σταφυλιών) με πράσινα σπαράγγια και σαγκουίνι. Τόσες υπέροχες γεύσεις με απλά υλικά! Η κρουαζιέρα κυλούσε ήρεμα με τον σομελιέ να με ενημερώνει για την λίστα των κρασιών. Μέτρησα πάνω από 100 κρασιά. Από τα πιο κλασσικά μέχρι και τα πιο ψαγμένα. Έμαθα πως η λίστα των κρασιών ανανεώνεται συνέχεια, αφού υπάρχει ένα αδιάκοπο ταξίδι μέσα στους Γαλλικούς αμπελώνες.
Ώρα για το επιδόρπιο… Ο Ducasse προτείνει τρία διαφορετικά αλλά πάντα φινετσάτα γλυκά. Η σοκολάτα βρίσκεται στο προσκήνιο με το “Paris”. Μια τραγανή μπουκιά που σε πλημμυρίζει σοκολάτα πραλίνας και σε σχήμα που θυμίζει αυτό του σκάφους.
Η αγαπημένη μου Pavlova με φράουλες ή με ραβιόλι εσπεριδοειδών και σορμπέ λεμόνι από το Μέντον. Όσο για τα φρούτα οι επιλογές είναι πολλές και ποικίλες αφού μπορούμε να τα απολαύσουμε φρέσκα, σε μαρμελάδα ή κονφί. Δοκιμάστε σύκα ψημένα στο φούρνο, αλλά και περγαμόντο, μανταρίνι, πορτοκάλι, γκρέιπφρουτ, λεμόνι…
Εάν και εσείς θέλετε να ζήσετε αυτό το μαγικό ταξίδι στο Παρίσι, να ξέρετε πως το σκάφος θα σας περιμένει κοντά στους Κήπους του Τροκαντερό, κοντά στη πιο όμορφη γέφυρα (Port Debilly) στο 16ο διαμέρισμα του Παρισιού. Συνδυάζει και δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες του να απολαύσουν το Παρίσι με διαφορετικό τρόπο, δίνοντάς τους μια μαγευτική θέα στο ποτάμι, στις γέφυρες και τα αξιοθέατά του.
Πλέον μπορώ να πω πως είναι σίγουρα μια μοναδική εμπειρία στην πόλη του φωτός!
Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε στο www.ducasse-seine.com.

1 Comment

  1. Mouth-watering

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *