προορισμός…γεύση!

Ένα “περιβόλι” γεμάτο παραδόσεις είχε το ετήσιο αντάμωμα των συλλόγων, το « 7ο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας», την Κυριακή 7 Απριλίου 2019, στο ΔΕΚΚ – Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο, ενωμένοι με αγάπη για τον τόπο τους, σύλλογοι από όλη την Κρήτη μαγείρεψαν και ξύπνησαν μυρωδιές θύμησης.
Ο επιδιωκόμενος στόχος του συλλόγου Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας, για την ανάδειξη και την προβολή της ιδιαίτερης λαϊκής παράδοσης, των προϊόντων και της αυθεντικής κουζίνας κάθε περιοχής της Κρήτης επετεύχθη με την συμμετοχή των συντελεστών – συλλόγων να ξεπερνά κάθε προηγούμενο, επιβεβαιώνοντας στην πράξη την αταλάντευτη βούληση τους για ενότητα και συνεργασία.
Ο επιμελημένος και καλαίσθητος, παραδοσιακός στολισμός των πάγκων, τα αγνά τοπικά προϊόντα, η επιλογή και η τεκμηρίωση των σπάνιων συνταγών και προπαντός η καλή διάθεση των ανθρώπων, ήταν τα στοιχεία που κυριάρχησαν στο φετινό φεστιβάλ.
Περισσότεροι από 4.000 άνθρωποι επισκέφτηκαν τον χώρο και γεύτηκαν μυρωδιές της αυθεντικής κρητικής κουζίνας, πυροδοτώντας συναισθήματα και μνήμες για πρόσωπα που με αγνά και φρέσκα υλικά και πολύ αγάπη τους παρασκεύαζαν το καθημερινό φαγητό, συνταγές, έτσι όπως αυτές διασώθηκαν στο πέρασμα των χρόνων από γενιά σε γενιά, οι γιαγιάδες τις μετέδιδαν στα παιδιά τους και εν συνεχεία τα παιδιά στα εγγόνια, αλλά και το αφιέρωμα στη διατροφή του 17ου αιώνα, με προϊόντα – κουζίνα, που παραπέμπουν  στην εποχή του Ερωτόκριτου.
Στην διάρκεια του φεστιβάλ τιμήθηκε για την βοήθεια και προσφορά της στο σύλλογο φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας η γνωστή-έγκριτη chef Ντίνα Νικολάου, βραβείο που παρέλαβε από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη.
Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε όλους το ίδιο, γιατί όλοι μαζί κρίκοι σε μια αλυσίδα βάλατε μια πινελιά, η μάλλον την αγάπη σα, την καθαρή ψυχή σας, το μεράκι σας, το χαμόγελο σας για να γίνει το αντάμωμα μας ξεχωριστό. Ευχαριστούμε θερμά: όλους τους πολιτιστικούς συλλόγους, συλλόγους γυναικών και τοπικούς φορείς που συμμετείχαν και αυτούς που παραβρέθηκα καθώς, τους επίτιμους προσκεκλημένους, από Σίφνο και Κύπρο, την Περιφέρεια Κρήτης για την στήριξη του θεσμού και όλους τους αρωγούς και υποστηρικτές της εκδήλωσης.
Χίλια καλώς να ξανά σμίξουμε
Η Πρόεδρος
Ελένη Ηγουμενάκη
Η Γ. Γραμματέας
Ιωάννα Τσουκιά

1 Comment

  1. ❤️ ❤️ ❤️

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *