προορισμός…γεύση!

Ήρθε η γιαγιά απ’ το χωριό με πολλά φρέσκα αυγά; Έχετε ετοιμάσει μια κρέμα ανγκλέζ και σας έχουν μείνει πολλά ασπράδια; Μην μου ανησυχείτε, για άλλη μια φορά, θα δείτε πως η κατάψυξη, θα γίνει ο καλύτερος σύμμαχός σας.

Πώς παγώνουμε τα αυγά;
Πώς βάζουμε, λοιπόν, ολόκληρα, ωμά αυγά στην κατάψυξη; Καταρχάς, χτυπήστε τα για να τους δώσετε υγρή υφή. Όχι όλα μαζί, αλλά ένα ένα. Κατόπιν, γεμίστε τις κοινές παγοθήκες και τοποθετήστε τα στην κατάψυξη. Έτσι θα ξέρετε ότι κάθε «παγάκι» είναι ένα αυγό. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να τα διατηρήσετε έως και 4 μήνες. Προσοχή!!! Μη βάλετε τα αυγά ωμά με το τσόφλι τους γιατί μπορεί να «εκραγούν».
Αν σας περίσσεψαν ασπράδια σκέτα μπορείτε να τα διατηρήσετε στην κατάψυξη έως και 9 μήνες.
Αν πάλι, θέλετε να καταψύξετε μόνο τους κρόκους, τοποθετήστε τον κάθε κρόκο σε μια παγοθήκΗ και προσθέστε λίγο αλάτι ή ζάχαρη από πάνω. Διατηρείστε τους μέχρι 4 μήνες.
Αυτό που πρέπει να μη ξεχάσετε, είναι να σημειώσετε την ημερομηνία που θα μπουν στην κατάψυξη ώστε να μην ξεχαστούν.

Πώς τα ξεπαγώνουμε και πότε τα μαγειρεύουμε;
Πρώτα απ’ όλα, μην προσπαθήσετε να ξεπαγώσετε τα αυγά χρησιμοποιώντας το φούρνο μικροκυμάτων… Θα τα ψήσετε! Αφήστε τα να ξεπαγώσουν μια ολόκληρη νύχτα στο ψυγείο. Για να αποφύγετε οποιαδήποτε τροφική δηλητηρίαση, είναι απαραίτητο να  μαγειρευτούν την ίδια ημέρα.

1 Comment

  1. Πολύ χρήσιμο…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *