προορισμός…γεύση!

Σάλτσα ντομάτας σπιτική

Εύκολη σφολιάτα

5 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 1 ώρα Rest Time 2 ώρα Total Time 3 ώρες Servings: 1

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνω το αλεύρι και το αλάτι. Κάνω μια λακούβα στο κέντρο και ρίχνω το νερό και 50 γρ. από το βούτυρο. Ζυμώνω τα υλικά με τα χέρια μου, μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη ζύμη. Την πλάθω σε μπάλα και την βάζω για 30 λεπτά στο ψυγείο.

  2. Μεταφέρω τη ζύμη σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια. Με τον πλάστη την ανοίγω σε τετράγωνο φύλλο (ρολάροντας τον πλάστη δεξιά-αριστερά και μπρος-πίσω, εναλλάξ). Πάνω στη ζύμη σκορπίζω το υπόλοιπο βούτυρο. Διπλώνω τις τέσσερις γωνίες του φύλλου προς το κέντρο του τετραγώνου, σκεπάζοντας τα κυβάκια βουτύρου, και με τον πλάστη ανοίγω τη ζύμη σε παραλληλόγραμμο φύλλο με διαστάσεις περίπου 40x20 εκ. Διπλώνω το φύλλο στα τρία (όπως ένα φύλλο χαρτί που θα βάλω σε φάκελο) και το ανοίγω ξανά σε παραλληλόγραμμο.

  3. Το διπλώνω ξανά στα τρία, το τυλίγω σε διάφανη μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο για 30 λεπτά. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία ανοίγματος και τυλίγματος άλλες δύο φορές, βάζοντας κάθε φορά το φύλλο στο ψυγείο για 30 λεπτά.

  4. Στο τέλος, ανοίγω ένα στρογγυλό φύλλο με διάμετρο 28-30 εκ. Λαδώνω μια ταρτιέρα με τη 1 κουτ. σούπας βούτυρο (ή το λάδι) και στρώνω το φύλλο ζύμης στο σκεύος, καλύπτοντας και τα τοιχώματα.

Keywords: ευκολη σφολιατα

User Reviews

5 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. Eve_nkld

    Mouth-watering

  1. Eve_nkld

    Mouth-watering