προορισμός…γεύση!

Αν σκέφτεστε να αγοράσετε αποχυμωτή, σας το προτείνω με κλειστά μάτια! Όλο και περισσότεροι, πλέον, καταλαβαίνουν ότι οι χυμοί είναι πολύ ευεργετικοί για την υγεία μας. Ίσως γι’ αυτό και οι περισσότερες εταιρίες ηλεκτρικών συσκευών έχουν τουλάχιστον μια τέτοια συσκευή στην γκάμα των προϊόντων τους.
Οι φρέσκοι χυμοί είναι πολύ πλούσιοι σε θρεπτικά συστατικά και οι αποχυμωτές, μας δίνουν τη δυνατότητα να προσθέσουμε, εκτός από φρούτα, και διάφορα φρέσκα λαχανικά, ενισχύοντας έτσι, τον απλό χυμό με πολλές βιταμίνες, ανόργανα συστατικά και ιχνοστοιχεία.
Η μέθοδος παρασκευής τους (ακατέργαστη) δεν αλλοιώνει τα υλικά, διατηρώντας έτσι, άθικτες τις θρεπτικές τους ιδιότητες. Δεν μαγειρεύονται, ούτε θερμαίνονται! Η ταχύτητα περιστροφής των λεπίδων είναι πολύ αργή, για να αποφευχθεί τη θέρμανση των θρεπτικών ουσιών.
Το καλύτερο όμως, είναι πως οι συνταγές χυμών δεν έχουν όριο στην δημιουργικότητά τους. Στη χώρα μας βρίσκουμε άπειρα φρούτα και λαχανικά, βιολογικά ή μη που μπορούμε να «παντρέψουμε» και να έχουμε έναν πραγματικά νόστιμο χυμό.
Ξεκινήστε το πρωινό σας με ένα φρέσκο χυμό πορτοκάλι, προσθέτοντας κόκκινα φρούτα (κάνουν καλό στην κυκλοφορία του αίματος) και ακτινίδιο. Σούπερ πρόταση για το πρωινό.
Αν θέλετε να κάνετε αποτοξίνωση στον οργανισμό σας, σας προτείνω τους πράσινους χυμούς. Κολοκυθάκια, μπρόκολο, μάραθο, λαχανάκια, αγγούρι κ.λπ. Αυτά τα λαχανικά σε συνδυασμό με ένα φρούτο της αρεσκείας σας γίνονται super food και τα αποτελέσματά τους είναι θεαματικά (ιδίως στο δέρμα μας).
Θέλετε δύναμη και ενέργεια; Ξεκινήστε με ένα ποτήρι χυμό φρούτων το πρωί, συνεχίστε με ένα smoothie με γιαούρτι και κόκκινα φρούτα για το κολατσιό και φτιάξτε και ένα κρύο gazpacho με φρέσκα λαχανικά για το απογευματινό. Έτσι θα έχετε καλύψει όλα τα φρούτα και τα λαχανικά που πρέπει να καταναλώσετε μέσα σε μια ημέρα. Και μάλιστα… με πολύ γεύση και χρώμα.
Σας έχω και το καλύτερο… Με τον αποχυμωτή μπορείτε να φτιάξετε διάφορες γρανίτες και sorbets που τα παιδιά τα λατρεύουν, ειδικά τώρα που αρχίζουν οι πάγκοι να γεμίζουν με δροσερά, ανοιξιάτικα φρούτα;

2 Comments

  1. […] εργαζόμενος μπορεί να δημιουργήσει έναν πεντανόστιμο και υγιεινό χυμό που θα ευχαριστήσει και τον πιο απαιτητικό […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *