προορισμός…γεύση!

Αν για τους Έλληνες, η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι συνώνυμο με τα μικρά δωράκια ή μια ρομαντική βραδιά , σε άλλες χώρες η μέρα αυτή είναι εντελώς διαφορετική (τουλάχιστον αυτό ίσχυε μέχρι πέρσι) και δεν αστειεύονται! Ελάτε μαζί μου να κάνουμε το γύρο του κόσμου και να ανακαλύψουμε τα πιο ασυνήθιστα πράγματα που γίνονται εκείνη την μέρα.
Από τη Φινλανδία μέχρι το Βιετνάμ, περνώντας από την Σιγκαπούρη, την Ιταλία, τη Σκωτία, τη Δανία ή ακόμα και την Ιαπωνία, αυτές οι ασυνήθιστες ημέρες του Αγίου Βαλεντίνου είναι μια καλή ευκαιρία για ρομαντικά ταξίδια. Εσείς σε ποια χώρα θα ταξιδεύατε;

1-Hai Phong – Βιετνάμ: Μεγάλος διαγωνισμός φιλιού
Στο Βιετνάμ λοιπόν δεν αστειεύονται! Στις 14 Φεβρουαρίου διοργανώνουν ένα μεγάλο διαγωνισμό φιλιού. Στο Μέγαρο Πολιτισμού και Φιλίας του Viet-Tiêp, πάνω από 100 ζευγάρια βρίσκονται εκεί για να φιληθούν μπροστά σε κριτές παρακαλώ! Όσο για το έπαθλο… το αφήνω να το φανταστείτε εσείς!

2-Φινλανδία: Ένας μεγάλος αγώνας… και έπαθλο μια μπύρα!
Στη Φινλανδία, την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, οργανώνεται ένας, ασυνήθιστος αγώνας σε όλη τη χώρα. Οι Φινλανδοί πρέπει να κουβαλήσουν τη σύντροφό τους στην πλάτη τους και να τρέξουν όσο πιο γρήγορα μπορούν. Τι κερδίζει ο νικητής; Το βάρος της συντρόφου του σε λίτρα μπύρας. Τα σχόλια δικά σας…

3-Σκωτία: Ο τροχός της τύχης
Στη Σκωτία, εμπιστεύονται και αγαπάνε πολύ τη μέρα αυτή. Τα αφήνουν όλα στη τύχη: ο πρώτος άνθρωπος του αντίθετου φύλου που θα συναντήσεις εκείνη την ημέρα θα είναι και ο Βαλεντίνος σου. Προσοχή λοιπόν… Βγείτε από την πόρτα με τα μάτια… ορθάνοιχτα!

4-Ιταλία: Η απαγορευμένη σοκολάτα
Εάν έχετε φίλο ή φίλη Ιταλίδα και σας προσφέρει σοκολάτες στις 14 Φεβρουαρίου, μη κάνετε το λάθος να την φάτε  αμέσως μπροστά του. Θα έχει κρύψει ένα μικρό τρυφερό μήνυμα μέσα στη σοκολάτα. Τα ονομάζουν Baci Perugina.

5-Σιγκαπούρη: Λίγη βιταμίνη C
Εκεί, το γιορτάζουν τη νύχτα της 15ης ημέρας του Φεστιβάλ του Αγίου Βαλεντίνου. Το έθιμο θέλει οι ελεύθερες γυναίκες να πετάνε μανταρίνια στο ποτάμι στα όποια έχουν γράψει λόγια αγάπης με την ελπίδα πως κάποιος θα το βρει. Και φαντάζονται πως το μανταρίνι θα τους δώσει δύναμη  και τύχη για να συναντηθούν!

6-Δανία: Η μυστική κάρτα
Στα Δανέζικα λένε gaekkebrev, δηλαδή “Σ’αγαπώ”. Στη Δανία λοιπόν, οι άντρες στέλνουν μια ωραία κάρτα στη γυναίκα που αγαπούν, χωρίς όμως να την υπογράψουν. Την υπογράφουν αλλά μόνο με τελίτσες. Η κάθε τελίτσα συμβολίζει και ένα γράμμα από το όνομα τους. Και τότε η παραλήπτρια πρέπει να καταλάβει ποιος την έγραψε.

7-Λιθουανία: Πώς να σας το πω …
Υπάρχει ένα περίεργο έθιμο για τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Κολλάνε διάφορα αυτοκόλλητα στα ρούχα και στο πρόσωπο των συναδέλφων τους στο γραφείο. Προσοχή λοιπόν στα αυτοκόλλητα εκείνη την ήμερα!

8-Ιαπωνία: Οι γυναίκες κάνουν το πρώτο βήμα
Σε αυτή την υπέροχη χώρα, στις 14 Φεβρουαρίου, οι γυναίκες προσφέρουν σοκολάτες στους άντρες. Ακόμα και στη δουλειά, αν το επιτρέπουν, προσφέρουν σοκολατάκια και στους συναδέλφους τους. Καταλαβαίνετε τις κόντρες λοιπόν που μπορούν να δημιουργηθούν μεταξύ υπάλληλο και προϊστάμενο.

9-Ταϊλάνδη: Ο κώδικας του τριαντάφυλλου
Εκεί το παίρνουν πολύ στα σοβαρά, αφού είναι η 5η πιο σημαντική ημέρα της χρόνιας. Όλα εξαρτώνται από το πόσο ερωτευμένο είναι το ζευγάρι. Προσφέρουν 1 τριαντάφυλλο στο «the one» (στην «μοναδική» της καρδιάς τους), 11 τριαντάφυλλα στην αγαπημένη τους, 99 τριαντάφυλλα για να της πουν «για πάντα» και 108 για να της κάνουμε πρόταση γάμου.

10-Ρουμανία: Ποιος θα πατήσει πρώτος…
Στη Ρουμανία γιορτάζουμε το Dragobete. Εκτός από τα μικρά δώρα που κάνουν, είναι ένας πραγματικός πόλεμος των ποδιών. Όποιος πατήσει πρώτος, το πόδι του άλλου θα είναι αυτός που θα έχει το πάνω χέρι στη σχέση!

2 Comments

  1. Tastes great!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *