destination taste!

ΕΝΑ ΓΛΥΚΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΜΕ LURPAK!

ΕΝΑ ΓΛΥΚΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΜΕ LURPAK!

Για άλλη μια φορά έζησα ένα υπέροχο και λαχταριστό απόγευμα με ανθρώπους που αγαπούν πολύ τη ζαχαροπλαστική. Στο masterclassbylurpak, με το αγαπημένο βούτυρο Lurpak που μέτρα ήδη 30 χρόνια στην Ελληνική αγορά αποφάσισα να ετοιμάσω δύο δυνατές, αλλά τόσο διαφορετικές η μια με την άλλη, τούρτες.
Όταν μου ζητήθηκε να ετοιμάσω αυτό το masterclass με τη Lurpak που συμμετείχε για πρώτη φορά φέτος στο Dineathens, δεν υπήρχε περίπτωση να μην ετοιμάσω μια τούρτα με τριαντάφυλλο με κρέμα και κόκκινα φρούτα και μια τούρτα full chocolate με κεράσια, γιατί όσο να ’ναι η σοκολάτα… ε!… είναι σοκολάτα!!!
Έτσι ξεκινήσαμε, με τα δωράκια που είχε η lurpak για μας και τα μυστικά για πετυχημένες τούρτες που σιγά- σιγά τους αποκάλυπτα. Όσοι με ξέρετε καλά, θα γνωρίζετε για την αδυναμία μου με τα τριαντάφυλλα! Αν μπορούσα να έβαζα τριαντάφυλλα παντού θα το έκανα. Είναι ένα λουλούδι τόσο ξεχωριστό που σε ταξιδεύει στα πιο κρυφά μέρη του νου σου! Αν και το φτιάχνω εδώ και καιρό, κάθε φορά που ετοιμάζω αυτή τη τούρτα, λαχταρώ πάντα να δω το αποτέλεσμα σαν να είναι η πρώτη φορά.
Βήμα-βήμα λοιπόν ετοιμάσαμε τη συνταγή, λύσαμε απορίες, μιλήσαμε για τη Lurpak, και έτσι για λίγες ώρες ξεχαστήκαμε. Γίναμε όλοι μαζί, μια ομάδα. Βάλαμε τις ποδιές μας και ο καθένας, στόλισε την τούρτα όπως ήθελε. Προσθέσαμε και λίγο ζελέ τριαντάφυλλο για να δώσει το χρώμα και η τούρτα έγινε… όνειρο!
Τους άφησα όλους άφωνους για άλλη μια φορά όταν τους έδειξα τα βρώσιμα τριαντάφυλλα που είχα φέρει.
Ήταν ένα υπέροχο μάθημα στο οποίο ξυπνήσαν όλες μας οι αισθήσεις η όραση, η όσφρηση, η γεύση! Γιατί η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα ένα ταξίδι που πρέπει να σε εκπλήσει ευχάριστα.