προορισμός…γεύση!

Το βράδυ θα έρθει η παρέα σπίτι. Εκείνοι βάζουν τις μπύρες και το κρασί και εσύ τα μεζεδάκια. Χρειάζεσαι, λοιπόν, ιδέες για εύκολα, γρήγορα και οικονομικά σνακς! Οι επιλογές είναι πολύ περισσότερες απ’ όσες νομίζεις. Και μάλιστα χωρίς να κλειστείς στην κουζίνα. Αγόρασε έτοιμα αγαπημένα σνακ που θα «πειράξεις» με τέτοιον τρόπο που οι φίλοι θα μείνουν με ανοιχτό το στόμα!

ΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΣ
Δεν είναι απαραίτητο να τα αγοράσεις όλα. Κάποια μπορεί να τα έχεις ήδη σπίτι. Διάλεξε ποια θέλεις και άφησε όσα δεν σου αρέσουν.
• στραγάλια, 1 χούφτα για κάθε άτομο που θα έρθει • 1-2 χούφτες καρυδόψιχα • 2 πακέτα αραβικές πίτες, μεσαίου μεγέθους • μερικά σακουλάκια πατατάκια : προτίμησε αυτά που είναι ψημένα στον φούρνο και όχι τηγανισμένα • μερικά σακουλάκια σνακ καλαμποκιού • 1 κεσεδάκια γιαούρτι • 1-2 φραντζόλες ψωμί, ανάλογα με το πόσα άτομα θα έρθουν • σαλάμι αέρος (20 φέτες) • ζαμπόν • ½ κιλό φέτα • κέτσαπ • 1 κονσέρβα ντοματάκια, ολόκληρα ή ψιλοκομμένα κονκασέ • τυρί τριμμένο • πάπρικα, γλυκιά σε σκόνη • γάλα

ΤΙ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ
Αλμυρό σνακ με στραγάλια και καρύδια
Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180°C. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύεις τα καρύδια και τα στραγάλια και προσθέτεις χοντρό αλάτι, λίγη πάπρικα γλυκιά και 1 κουταλάκι λάδι.
Ανακατεύεις πολύ καλά με τα χέρια σου και αδειάζεις το μείγμα σε ένα μέτριο ταψί. Τα απλώνεις καλά και τα ψήνεις για 5-7 λεπτά. Κάθε τόσο βγάζεις το ταψί, ανακατεύεις τους ξηρούς καρπούς με ένα κουτάλι και συνεχίζεις το ψήσιμο.
Είναι έτοιμα όταν ροδίσουν λίγο και μοσχομυρίσουν. Σερβίρεις σε μπολάκια. Τέλειο σνακ για μπύρα!

Σπιτική πικάντικη σάλτσα για πατατάκια και σνακ καλαμποκιού
Αδειάζεις στον κάδο του μούλτι 1 κονσέρβα ντοματάκια μαζί με το χυμό τους. Προσθέτεις 1 κουταλιά ελαιόλαδο, 2-3 κουταλιές κέτσαπ, 1 κουταλιά ξίδι (ότι ξίδι έχεις), λίγη πάπρικα (καπνιστή, απλή ή πικάντικη), λίγη ξερή ρίγανη ή ξερό θυμάρι και λίγο αλάτι. Πολτοποιείς καλά όλα τα υλικά.
Μοιράζεις τη σάλτσα σε μπολάκια. Συνοδεύεις τα πατατάκια και τα σνακ καλαμποκιού, τα οποία βάζεις σε ξεχωριστά μπολ ή ανάμεικτα.

Πανεύκολες πίτσες με αραβικές πίτες
Αλείφεις όσες πίτες θα χρησιμοποιήσεις με ελάχιστο ελαιόλαδο και απλώνεις από πάνω λίγη κέτσαπ.
Από πάνω σκορπίζεις τριμμένο τυρί (γκούντα, έμενταλ, ένταμ, μοτσαρέλα, ρεγκάτο) και επάνω στο τυρί βάζεις λωρίδες από όποιο ζαμπόν θέλεις και έχεις (γαλοπούλα, χοιρινό, πεπερόνι).
Πασπαλίζεις με ρίγανη και ψήνεις τις πίτσες για 2-3 λεπτά, σε δυνατό γκριλ, μέχρι να λιώσει το τυρί.
Μια ακόμα ιδέα για γρήγορη πίτσα, αλείφεις τις αραβικές πίτες με έτοιμη σάλτσα πέστο και από πάνω σκορπίζεις θρυμματισμένη φέτα και μπόλικο πιπέρι. Ψήνεις με τον ίδιο τρόπο.

Μπρουσκέτες με κρέμα φέτας και σαλάμι αέρος
Βάζεις στο μούλτι 300-350 γρ. κομματιασμένη φέτα και 1 φλιτζάνι γάλα. Πολτοποιείς για μερικά δευτερόλεπτα, μέχρι να λιώσει η φέτα και προσθέτεις 1 κεσεδάκι γιαούρτι, μπόλικη ρίγανη ή θυμάρι, πιπέρι και 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Ανακατεύεις καλά, μέχρι να φτιάξεις μια κρέμα λεία και αρκετά αφράτη. Τη βάζεις στο ψυγείο για καμμιά ώρα, μέχρι να σφίξει λίγο.
Κόβεις το ψωμί σε μέτριες φέτες (με πάχος 1 δάχτυλο) και τις φρυγανίζεις ελάχιστα στη φρυγανιέρα ή στο γκριλ, μέχρι να ροδίσουν απαλά αλλά να μην μαυρίσει η κόρα τους. Αλείφεις κάθε φέτα ψωμιού με μπόλικη κρέμα φέτας, βάζεις από πάνω 1 φέτα από σαλάμι αέρος, κομμένη στη μέση σαν δύο μισοφέγγαρα και διακοσμείς με φυλλαράκια άνηθου.
Αντί για σαλάμι αέρος, μπορείς να βάλεις 1 κουταλάκι έτοιμη πάστα ελιάς.

Copyright © Dina Nikolaou. All Rights Reserverd.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου και των φωτογραφιών, του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της κατόχου του Ντίνας Νικολάου. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

1 Comment

  1. Excellent!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *