προορισμός…γεύση!

Θέλετε μακριά, υγιή και λαμπερά μαλλιά; Μπορείτε να τα αποκτήσετε αν φροντίσετε να βάλετε κάποια συγκεκριμένα τρόφιμα, στη διατροφή σας. Τρόφιμα, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και πρωτεΐνες.

Τα ψάρια
Για να αποφύγετε την τριχόπτωση και ειδικά για να τα κάνετε πιο όμορφα και λαμπερά, βασιστείτε σε πρωτεΐνες. Να προτιμάτε τα ψάρια και τα λευκά κρέατα για να ενισχύσουν τα μαλλιά σας.

Ο κρόκος αυγού
Άλλο ένα κόλπο των γιαγιάδων μας που βοηθά να λάμψουν τα μαλλιά μας. Χρησιμοποιήστε έναν κρόκο αυγού για να κάνετε μασάζ απευθείας στα μαλλιά σας, αλλά και να φάτε αυγά που περιέχουν βιταμίνη Α που βοηθούν την αναγέννηση των ιστών.

Το ελαιόλαδο
Το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε ωμέγα 3 και παρέχει τα απαραίτητα λιπαρά οξέα που χρειάζονται τα μαλλιά μας. Το ελαιόλαδο βελτιώνει επίσης την υφή των μαλλιών.

Τα στρείδια
Είναι πλούσιοι σε ψευδάργυρο, και ενισχύει την ποιότητα των μαλλιών μας. Επομένως, τα μαλλιά μας θα είναι λιγότερο ευαίσθητα.

Η Μαύρη σοκολάτα
Το κακάο είναι γνωστό ότι κάνει καλό γενικά και στο ηθικό μας. Πλούσιο σε σίδηρο, η μαύρη σοκολάτα βοηθά στην οξυγόνωση των μαλλιών και βοηθά στην ενίσχυση της τρίχας. Μερικά κομματάκια είναι αρκετά για να παρέχουν τις απαραίτητες ανάγκες σιδήρου. Μπορείτε επίσης να φάτε κόκκινα φασόλια, βρώμη, ή κινόα.

Τα φρούτα και τα λαχανικά
Η βιταμίνη C και ιδιαίτερα το ασκορβικό οξύ που βρίσκεται στα περισσότερα σαμπουάν, βοηθά στην καταπολέμηση της τριχόπτωσης. Πολλά φρούτα και λαχανικά είναι πλούσια σε βιταμίνη C, οπότε εντάξτε τα στην καθημερινή διατροφή σας.

2 Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *