destination taste!

ΣΠΕΤΖΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ

ΣΠΕΤΖΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ

ΣΠΕΤΖΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙΚΙ

: 30 min
: 35 min
           
: 35 min

Σπετζάκια λένε στο Πήλιο, τις μικρές, καυτερές πιπερίτσες (από κει έχει πάρει το όνομά του το διάσημο σπετζοφάι). Οι πιτούλες αυτές έχουν διάφορες πιπεριές αλλά και μικρές καυτερές τις οποίες μπορείτε να αυξομειώσετε ανάλογα με τα γούστα σας και τις αντοχές σας!

Υλικά
  • Για τη ζύμη
  • 500 γρ. αλεύρι άσπρο, δυνατό (ζητήστε το από τον φούρνο της γειτονιάς σας)
  • 320 γρ. νερό
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 40 γρ. μέλι
  • 20 γρ. βούτυρο
  • 10 γρ. αλάτι ψιλό
  • 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 40 γρ. μαγιά νωπή, θρυμματισμένη
  • αρκετό σουσάμι, για το πασπάλισμα
  • Για τη γέμιση
  • 1 πιπεριές πράσινες, κομμένες σε μικρά καρέ
  • 1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε μικρά καρέ
  • 1 πιπεριά κίτρινη, κομμένη σε μικρά καρέ
  • 1 πιπεριά πορτοκαλί, κομμένη σε μικρά καρέ
  • 2-3 σπετζάκια (καυτερές πιπερίτσες), ψιλοκομμένες
  • 300 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 250 γρ. τυρί κρέμα
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για τη γέμιση: Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά. Ρίχνω όλες τις πιπεριές και σοτάρω για 8-10 λεπτά ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην μαυρίσουν. Αλατοπιπερώνω και αποσύρω από τη φωτιά. Αφήνω τις πιπεριές να κρυώσουν και προσθέτω τη φέτα και το τυρί κρέμα. Ανακατεύω καλά.
  • Βήμα 2 Για τη ζύμη: Βάζω στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, το νερό, το ελαιόλαδο, το μέλι, το βούτυρο, το αλάτι και τη ζάχαρη και ζυμώνω με τον γάτζο για 10 λεπτά μέχρι να λιώσουν το αλάτι και η ζάχαρη και να ενωθούν τα υλικά. Χωρίς να σταματήσω το μίξερ, προσθέτω την θρυμματισμένη μαγιά και συνεχίζω το ζύμωμα για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να ενσωματωθεί η μαγιά στη ζύμη. Σταματάω το μίξερ και σκεπάζω τη ζύμη με μια πετσέτα. Την αφήνω στην άκρη για 10 λεπτά να ξεκουραστεί.
  • Βήμα 3 Χωρίζω τη ζύμη σε 4 ή 6 κομμάτια (ανάλογα με το μέγεθος που θέλω να έχουν οι πιτούλες μου). Με ένα χοντρό πλάστη, ανοίγω το κάθε κομμάτι σε στρογγυλό φύλλο, όχι πολύ λεπτό. Μοιράζω τη γέμιση φροντίζοντας να μην είναι πολύ απλωτή επάνω στο φύλλο, αλλά κυρίως στο κέντρο. Αλείφω την περιφέρεια του φύλλου με νερό και σηκώνω με προσοχή τις άκρες της ζύμης, φέρνοντάς τες προς το κέντρο, καλύπτοντας τη γέμιση.
  • Βήμα 4 Μεταφέρω τις πιτούλες σε μια λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί και με ένα πινέλο αλείφω ολόγυρα με νερό. Πασπαλίζω με αρκετό σουσάμι και αφήνω τις πιτούλες για 20-25 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν.
  • Βήμα 5 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Ψήνω τις πιτούλες για 30-35 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν.


Dina’s Daily RecipesΚέικ αλμυρό με ανάμεικτα λαχανικά, τυριά και βασιλικό

Dina’s Daily RecipesΤάρτα με λαχανικά σοτέ και ντοματίνια