προορισμός…γεύση!

Γλυκάκι καρύδας στο πι και φι

Γλυκάκι καρύδας στο πι και φι

4 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 10 λεπ Cook Time 30 λεπ Rest Time 2 ώρα Total Time 2 ώρες 40 λεπτά. Δυσκολία: Για αρχάριους Servings: 6 Best Season: Για όλες τις εποχές

Υλικά

Για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω με το μίξερ χειρός τα αυγά, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτω το ζαχαρούχο και το φρέσκο γάλα και χτυπάω για λίγα λεπτά ακόμη, μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Τέλος, προσθέτω την τριμμένη καρύδα και ανακατεύω καλά με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ) ή με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να απλωθεί καλά στο μείγμα.

  2. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ºC. Παίρνω 4 - 6 μικρά φορμάκια για κρέμα καραμελέ (κανονικά μεταλλικά ή αλουμινένια μιας χρήσης) ή πυρίμαχα ατομικά φορμάκια για σουφλέ, μοιράζω το μείγμα καρύδας, φτάνοντας μέχρι 1 εκ. από τα χείλη τους και τα βάζω σε ένα βαθύ ταψάκι. Γεμίζω το ταψάκι μέχρι τη μέση με νερό (φτιάχνω δηλαδή ένα μπεν μαρί φούρνου) και το βάζω στο μεσαίο ράφι του φούρνου. Ψήνω τα γλυκάκια για 30 λεπτά.

  3. Βγάζω το ταψί από το φούρνο, αφαιρώ τα φορμάκια από το νερό, τα αφήνω να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια σκεπάζω το καθένα με ένα κομμάτι διάφανης μεμβράνης. Τα βάζω στο ψυγείο για 1 - 2 ώρες, μέχρι να κρυώσουν καλά. Αναποδογυρίζω τα γλυκάκια σε πιάτα και τα σερβίρω σκέτα ή με κομμάτια ανανά (ή μάνγκο).

Keywords: γλυκακι καρυδας στο πι φι

User Reviews

4 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. madelainecota32

    Mouth-watering

  1. madelainecota32

    Mouth-watering