destination taste!

ΒΑΣΙΚΗ ΖΥΜΗ ΤΑΡΤΑΣ

ΒΑΣΙΚΗ ΖΥΜΗ ΤΑΡΤΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

 

 

ΒΑΣΙΚΗ ΖΥΜΗ ΤΑΡΤΑΣ

: 10 min
           
: 30 min

Παραλλαγές στη βασική ζύμη μπορούν να γίνουν ανάλογα με τα γούστα σας. Μπορείτε να προσθέσετε κουρκουμά, κίμινο, μαραθόσπορο ή ξερά μυρωδικά (ρίγανη, θυμάρι, θρούμπι κ.λπ.) ακόμα και συνδυασμό 2 διαφορετικών μυρωδικών και μπαχαριών.

Υλικά
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • 160 γρ. βούτυρο Lurpak, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 360 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Βάζω το βούτυρο και το αλεύρι στον κάδο του μίξερ και «δουλεύω» με τον γάντζο για 10 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί ένα ψιχουλιαστό μείγμα.
  • Βήμα 2 Προσθέτω το γιαούρτι και συνεχίζω να ζυμώνω για 3-4 λεπτά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
  • Βήμα 3 Βγάζω τη ζύμη στον πάγκο της κουζίνας και δουλεύω με τα χέρια μέχρι να φτιάξω μια ενιαία, απαλή ζύμη.
  • Βήμα 4 Τυλίγω τη ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνω στο ψυγείο για 30 λεπτά πριν τη χρησιμοποιήσω.


Dina’s Daily RecipesΒασική ζύμη τάρτας

Dina’s Daily RecipesΤάρτα με λαχανικά σοτέ και ντοματίνια