προορισμός…γεύση!

Το σκόρδο, μου αρέσει πολύ και το χρησιμοποιώ στη μαγειρική για να δώσει μια πιο έντονη γεύση στα φαγητά. Πρέπει όμως να παραδεχτούμε ότι εκτός από το φαγητό δεν ξέρουμε που άλλου να το χρησιμοποιήσουμε. Και όμως! Χάρη στις πολλές ιδιότητές του το σκόρδο είναι ένα πολύτιμο τρόφιμο που μπορεί να μας βοηθήσει σε πολλούς τομείς…

  1. Κολλάμε την σπασμένη πορσελάνη ή γυαλί
    Ίσως να μη το γνωρίζατε, αλλά ο χυμός σκόρδου έχει φυσικές ιδιότητες… κόλλας! Δεν έχετε παρά να τρίψετε με μισή σκελίδα σκόρδο τα 2 κομμάτια από κάποιο σπασμένο αντικείμενο και στη συνέχεια να ξαναενώσετε σφίγγοντας τα καλά. Μετά από μερικά λεπτά θα δείτε το αγαπημένο σας αντικείμενο σαν καινούριο!
  2. Αντιμετωπίστε μια λοίμωξη του αναπνευστικού
    Χάρη στο αλλυλοσουλφίδιο που περιέχει, το σκόρδο μας βοηθά κάθε χειμώνα να προστατευόμαστε από διάφορες λοιμώξεις, κρυολογήματα, άλλα και βρογχίτιδες. Για να εκμεταλλευτείτε τις ιδιότητές του, απλώς θα πρέπει κόψτε μια σκελίδα σκόρδου σε φέτες και στη συνέχεια να τις βάλετε στο στόμα, μεταξύ των ούλων και των χειλιών. Μετά από 10 λεπτά, αν αντέχετε, κάντε πάλι την ίδια διαδικασία. Σίγουρα η αναπνοή μας δεν θα είναι λουλουδένια, αλλά τουλάχιστον θα κάνετε καλό στο λαιμό σας.
  3. Καταπολεμήστε την τριχόπτωση
    Αν καθημερινά τρίβετε τα μαλλιά σας με σκόρδο (ή φρέσκες σκελίδες σκόρδου κομμένες στα δύο), αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να διεγείρει την ανάπτυξη του τριχωτού της κεφαλής και να επιβραδύνει έτσι την τριχόπτωση. Φυσικά, μετά, καλύτερα να κάνετε και ένα καλό λούσιμο !!!
  4. Φτιάξτε ένα σιρόπι για το βήχα
    Χάρη στις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του, το σκόρδο μπορεί να σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε τον κακό χειμωνιάτικο βήχα και τη φλεγμονή του λαιμού. Για να ετοιμάσετε ένα φυσικό σιρόπι κατά του βήχα, απλώς αφήστε το ψιλοκομμένο σκόρδο σε ζεστό νερό για 5 λεπτά, στη συνέχεια φιλτράρετε το και πιείτε το νερό ως τσάι βοτάνων. Εάν η γεύση του είναι λίγο… ιδιαίτερη, μπορείτε να προσθέσετε λίγο μέλι!
  5. Αντιμετωπίστε την ψωρίαση
    Το σκόρδο περιέχει δραστικές ενώσεις γνωστές για την καταπολέμηση του αραχιδονικού οξέος, μια λιπαρή ουσία υπεύθυνη για την ψωρίαση. Για να εκμεταλλευτείτε αυτό το δραστικό συστατικό, μπορείτε να τρίψετε τις περιοχές αυτές με βαμβάκι εμποτισμένο με λάδι σκόρδου 1 έως 2 φορές την ημέρα.
  6. Αντιμετωπίστε την ακμή
    Χάρη στις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες, το σκόρδο είναι ιδανικό για να σας βοηθήσει να διατηρήσετε το δέρμα υγιές και χωρίς σπυράκια. Και σε περίπτωση εξανθήματος ακμής, για να εξαφανιστούν γρήγορα τα σπυράκια, τρίψτε απευθείας πάνω στη κρίσιμη περιοχή μια σκελίδα σκόρδου.
  7. Αφαιρέστε εύκολα ένα αγκάθι
    Στην αρχή μπορεί να μη το καταλάβουμε , αλλά μετά δυσκολευόμαστε να το βγάλουμε από το δάχτυλό μας… εκτός αν έχετε σκόρδο μαζί σας! Δεν έχετε παρά μόνο να κόψετε μια μικρή φέτα σκόρδου, και να τη βάλετε πάνω στην κρίσιμη περιοχή και να την περιτυλίξετε με ένα χανζαπλάστ. Απλά περιμένετε μια ώρα, και αφαιρέστε το χανζαπλάστ. Θα δείτε πως το αγκάθι θα έχει φύγει!
  8. Αντιμετωπίστε τους μύκητες των ποδιών
    Συνήθως το παθαίνουν οι αθλητές που βλέπουν να εμφανίζονται μεταξύ των δάχτυλων των ποδιών τους. Καθώς το σκόρδο έχει αντιμυκητιασικές ιδιότητες, μπορεί να καταπολεμήσει τους μύκητες και τις μυκητιακές λοιμώξεις! Ένα ποδόλουτρο των 30 λεπτών σε μια λεκάνη με τριμμένο σκόρδο, είναι ότι πρέπει!
  9. Δυναμώστε τα νύχια σας
    Αν τα νύχια σπάνε εύκολα ή είναι θαμπά, για να τους δώσετε δύναμη και λάμψη, απλά τρίψτε πάνω τους κάθε βράδυ για 7 ημέρες, μια σκελίδα σκόρδου. Δεν θα έχουν τη καλύτερη μυρωδιά αλλά είναι πραγματικά αποτελεσματικό!
  10. Διατηρήστε τη σιλουέτα σας
    Να ξέρετε πως Κορεάτες ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι οι άνθρωποι που τρώνε περισσότερο σκόρδο τείνουν να αποθηκεύουν λιγότερο λίπος από τους άλλους και να χάσουν βάρος πιο γρήγορα. Έτσι, την επόμενη φορά που θα πάτε στην λαϊκή, μην ξεχάσετε το σκόρδο!

2 Comments

  1. Flavorful

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *