προορισμός…γεύση!

Αν είστε λάτρεις του καλού φαγητού και πιο συγκεκριμένα της Γαλλικής γαστρονομίας τότε δεν πρέπει να χάσετε το δείπνο που ετοιμάζει ο μεγάλος σεφ Alain Ducasse μαζί με άλλους 5 δικοί του σεφ στη πόλη του φωτός… το Παρίσι.
Στις 31 Ιανουαρίου, όσοι θα έχουν την τύχη να παραβρεθούν στο πολυτελές εστιατόριο του Alain Ducasse, Le Meurice, θα μπορέσουν να ζήσουν ένα φινετσάτο, λαμπερό και αξέχαστο γευστικό ταξίδι.
Ένα μοναδικό event, όπως ξέρει τόσο καλά να ετοιμάζει και να οργανώνει ο μοναδικός σεφ Alain Ducasse, ένα μοναδικό δείπνο με τους 4 μεγαλύτερους σεφ της ομάδας Ducasse (Dominique Lory, JeanPhilippe Blondet, Kei Kojima, Jocelyn Herland) και το παγκόσμιο αστέρι της ζαχαροπλαστικής Cédric Grolet θα ενώσουν τις γνώσεις τους, το ταλέντο και πάνω απ’ όλα την αγάπη που έχουν όλοι τους για το καλό φαγητό και για τα γλυκά. Εάν προσθέσετε και τον σεφ Ducasse, θα υπάρχουν 6 σεφ και συνεπώς ένας αστερισμός από αστέρια που θα είναι στην κουζίνα εκείνη τη βραδιά.
Ο Alain Ducasse είχε την ιδέα να προσκαλέσει τους σεφ από τα εστιατόρια του στο Λονδίνο, το Μονακό και το Τόκιο για να δημιουργήσουν όλοι μαζί.
Κατά τη διάρκεια αυτής της εκδήλωσης, οι σεφ Dominique Lory του εστιατορίου Louis XV-Alain Ducasse στο Μονακό, ο Jean-Philippe Blondet του εστιατορίου Alain Ducasse στο The Dorchester στο Λονδίνο και ο Kei Kojima του εστιατορίου Beige Alain Ducasse στο Τόκιο έχουν σκοπό να ετοιμάσουν μαζί με τον καλύτερο παγκοσμίως pastry σεφ για το 2018 τον Cédric Grolet ένα δείπνο υψηλού επιπέδου.
Όλοι τους ψάχνουν πάντα τα καλύτερα προϊόντα, κάθονται με ώρες στημ κουζίνα τους μέχρι να βγει αυτό που θέλουν. Έχουν αυτή την ικανότητα να πάρουν κάποιο προϊόν, να το εξαγνίσουν με το ταλέντο και τη δημιουργικότητά τους. Θα προτείνουν, κατά τη διάρκεια της βραδιάς, ένα μενού που θα αποτελείται από μοναδικά δικά τους πιάτα.
Ένα ραντεβού που δεν πρέπει να χάσετε, καθώς θα πραγματοποιηθεί μέσα στην αίθουσα του εστιατορίου Meurice Alain Ducasse, εμπνευσμένο από το παλάτι του Salon de la Paix των Βερσαλλιών. Όλα τα συστατικά είναι εδώ για μια μοναδική και μαγευτική βραδιά, που όλα θα είναι στη θέση τους για να τονίσουν το κύρος αυτού του γεγονότος.
Τιμή κατ’ άτομο με κρασί: 580€

Λίγα λόγια για τους σεφ
JOCELYN HERLAND
Εργάζεται με τον Alain Ducasse από το 1997. Μετράει λοιπόν πολλά χρόνια στις κουζίνες Ducasse. Το 2007, ο Alain Ducasse του εμπιστεύεται την διοίκηση της κουζίνας του εστιατορίου Alain Ducasse The Dorchester, στο Λονδίνο, που μόλις είχε ανοίξει. Το εστιατόριο παίρνει τρία αστέρια το 2010. Ο Jocelyn γυρίζει πίσω τον Ιανουάριο του 2016 για να κατευθύνει τη κουζίνα του Meurice.

JEAN-PHILIPE BLONDET
Εργάζεται και εκείνος χρόνια με τον Ducasse. Και πιο συγκεκριμένα από το 2004 όπου συναντηθήκαν για πρώτη φορά στο Λονδίνο. Στη συνέχεια, εργάστηκε στο εστιατόριο Le Louis XV – Alain Ducasse, 3 αστέρια στον οδηγό Michelin στο Μονακό, εικονική διεύθυνση της Γαλλικής Ριβιέρα. Πριν επιστρέψει στο Λονδίνο, πηγαίνει για λίγο στο Spoon του Χονγκ Κονγκ ως sous-chef. Τον Σεπτέμβριο του 2013, πηγαίνει να δουλέψει με τον σεφ Jocelyn Herland στο The Dorchester Hotel ως αναπληρωτής Σεφ, αλλά με το ταλέντο και την υπομονή του προχώρησε αρκετά γρήγορα και πήρε τη θέση του Executive σεφ τον Ιανουάριο του 2016.

KEI KOJIMA
Ο σεφ Kojima έμαθε πολλά κοντά στον Alain Ducasse. Ξεκίνησε ως sous-chef για 3 χρόνια στο Louis XV Alain Ducasse στο Μονακό. Ο Alain Ducasse παραδέχεται πως είναι ο καλύτερος Ιάπωνας σεφ με πολλές γνώσεις στη μαγειρικής και τη φιλοσοφίας της. Το 2008, γίνεται σεφ του Bistrot Benoit για 3 χρόνια πριν επιστρέψει στην Ιαπωνία το 2010, όπου αναλαμβάνει τη θέση του σεφ του Beige Alain Ducasse στο Τόκιο.

DOMINIQUE LORY
Γνωρίζει για πρώτη φορά τον Alain Ducasse στο Παρίσι το 1998. Του προτείνει να δουλέψει στο Spoon Food & Wine Paris που μόλις είχε ανοίξει. Ταξίδεψε αρκετά σε πολλές πόλεις της Γαλλίας και το Μονακό όπου δούλεψε για 4 χρόνια στο Le Louis XV μαζί με ένα άλλον εξαιρετικό σεφ Franck Cerutti, ο οποίος του μεταδίδει την αγάπη για τη μεσογειακή κουζίνα.

CÉDRIC GROLET
Μόλις 33 ετών και κατάφερε να γίνει ο καλύτερος παγκοσμίως, pastry σεφ το 2018. Φτάνοντας στο Παρίσι το 2006, ο Cédric Grolet μπήκε αμέσως στην ομάδα του Fauchon όπου παρέμεινε εκεί για 5 χρόνια. Εργάστηκε στο Le Meurice το 2012, αφού πέρασε πολλά χρόνια ως sous-chef βελτιώνοντας την τεχνική του στην ζαχαροπλαστική, πήρε τον τίτλο του pastry chef. Μετράει πολλά βραβεία, όπως αυτού του “Καλύτερου σεφ Ζαχαροπλαστικής της Χρονιάς” (Le Chef, 2015), ο  “Καλύτερος Chef Ζαχαροπλαστικής” (Gault & Millau, 2017) και ο “Καλύτερος pastry chef παγκόσμιος το 2018” (The World’s 50 best awards).

1 Comment

  1. Supreme

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *