destination taste!

COOKIES ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

COOKIES ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

COOKIES ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

: 20-25 cookies
: 15 min
: 30 min

Αρωματικά cookies που μπορούν να γίνουν και με ξύσμα λεμονιού.

Υλικά
  • 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 110 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό
  • 70 γρ. χυμό λεμονιού
  • 2 κουτ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού, από ακέρωτα πορτοκάλια
  • 1 κουτ. γλυκού μπέκιν πάουντερ
  • ½ κουτ. γλυκού βανιλίνη
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Κοσκινίζω το αλεύρι με το μπέκιν πάουντερ και το αλάτι.
  • Βήμα 2 Χτυπάω στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο με τη ζάχαρη όσο να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Προσθέτω το αυγό και τη βανιλίνη και συνεχίζω το χτύπημα για 3-4 λεπτά ακόμα.
  • Βήμα 3 Προσθέτω εναλλάξ το μείγμα αλεύρου, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα πορτοκαλιού και χτυπάω σε χαμηλή ταχύτητα όσο να ενσωματωθούν.
  • Βήμα 4 Στρώνω τη λαμαρίνα του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί.
  • Βήμα 5 Βάζω τη ζύμη σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής και φτιάχνω μπισκοτάκια στο μέγεθος ένος καρυδιού (αν δεν έχετε σακούλα κόβετε κομματάκια από τη ζύμη με ένα κουτάλι).
  • Βήμα 6 Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25-30΄ έως ότου ροδίσουν τα cookies.


Air France & Gault & MillauΕξωτική σαλάτα με μάνγκο & κοτόπουλο

Air France & Gault & MillauΡάμεν με κοτόπουλο