προορισμός…γεύση!

Με την Claire, μας ενώνουν πολλά! Μπορεί εκείνη να ασχολείται με την ζαχαροπλαστική και εγώ με τη μαγειρική, αλλά μια μέρα τα παράτησε όλα (όπως και εγώ άλλωστε) για να κάνει αυτό που πραγματικά αγαπά: γλυκά ! Και τα κατάφερε και πολύ καλά μάλιστα. Άφησε λοιπόν το δικηγορικό της γραφείο και φτιάχνει σήμερα τα πιο νόστιμα γλυκά. Κάθε φόρα που βρίσκομαι στο Παρίσι, δεν χάνω ευκαιρία να τη συναντήσω και δοκιμάζω πάντα τις νέες δημιουργίες της. Την θαυμάζω για τη γυναικά που είναι, για τις ατελείωτες ώρες που δουλεύει και για το όνομα που μπορέσει να φτιάξει στον δύσκολο κόσμο της ζαχαροπλαστικής. Τις εύχομαι τα καλύτερα, να έχει υγεία, υπομονή και φαντασία για να συνεχίζει να μας τρελαίνει με τα γλυκά της!
Μου έστειλε για σας, αποκλειστικά κάποια γλυκά που μόλις ετοίμασε για τις γιορτές !
Ας μπούμε λοιπόν στο Χριστουγεννιάτικο κλίμα και ας μάθουμε περισσότερα για τη Claire !

Πού θα περάσεις φέτος τις γιορτές;
Θα περάσω τα Χριστούγεννα στη Γαλλική Ριβιέρα με την οικογένεια μου και τις τελευταίες μέρες του 2018 με αρχές 2019 στην Αθήνα με τους φίλους μου (που τυχαίνει να είναι και Έλληνες), και τους αγαπώ τόσο πολύ! Θα συναντήσω εκεί τον σεφ του ξενοδοχείου της Μεγάλης Βρετανίας, Αστέριος Κουστούδης. Το περιμένω πως και πως, μόνο που σκέφτομαι πως θα αλλάξω χρόνο στο Roof Garden του ξενοδοχείου της ΜΒ, αισθάνομαι μεγάλη χαρά. Θα είναι όλη εκεί και η φίλη μου η δημοσιογράφος Χρίσλα Γεωργακόπουλου… και αν μπορείς και εσύ Ντίνα μου, θα είναι μεγάλη χαρά!

Θα μπορούσες να μου πεις ποια ήταν τα καλύτερα σου Χριστούγεννα;
Κρατάω δύο πολλές ωραίες αναμνήσεις! Η μια είναι όταν ήμουν μικρή στη γιαγιά μου. Είχα ακόμα αυτή τη χαρά σαν μικρό παιδάκι να πιστεύω σε όλη αυτή τη μαγεία των Χριστουγέννων. Έβαζα τα παπούτσια μου κάτω από το τζάκι και το πρωί που ξυπνούσα υπήρχαν πολλά δώρα. Κοίταζα πάντα στη τραπεζαρία αν ο Άγιος Βασίλης είχα φάει το τσουρέκι και είχε πιει τη ζεστή σοκολάτα που πάντα φρόντιζε η γιαγιά μου να φτιάξει. Ήταν πάντα άδειο το ποτήρι το πρωί και άφηνε λίγα ψίχουλα στο πιάτο. Αυτό για μένα ήταν μεγάλη χαρά, αφού έτσι καταλάβαινα πως ο άνθρωπος με τα κόκκινα ρούχα είχε περάσει!
Τα δεύτερα μου πιο ωραία Χριστούγεννα, ήταν πέρσι με τη κόρη μου. Είδα για πρώτη φόρα τη κόρη μου (αν και μικρή, είναι τώρα 2 ετών) να κοιτάζει με περιέργεια το δέντρο στολισμένο και τα φωτάκια. Έτσι κατάλαβα, πως η μαγεία μεταδίδεται.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου Χριστουγεννιάτικο στολίδι / αντικείμενο;
Μου είναι δύσκολο να σου πω μόνο ένα στολίδι! Τα Χριστούγεννα είναι η αγαπημένη μου γιορτή. Θα σου πω όμως, το Χριστουγεννιάτικο δέντρο (αληθινό) για να μοσχοβολάει όλο το σπίτι. Επίσης, μου αρέσουν πολύ όλα τα στολίδια με θέμα τη φύση (πιο πολύ οι κουκουβάγιες και τα ελάφια). Και δεν μπορώ να μη σου πω για τα κεριά που ζεσταίνουν το σπίτι ευχάριστα.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου χριστουγεννιάτικο φαγητό / γλυκό;
Το αγαπημένο μου χριστουγεννιάτικο γλυκό είναι φυσικά με κάστανα (ξέρεις εσύ!). Κάθε χρόνο όμως αλλάζω, αφού μπορώ! Μου αρέσει επίσης να φτιάχνω κορμούς, φοντάν, μους… και χριστουγεννιάτικα γλυκά που τα στολίζω και τα προσφέρω με μεγάλη χαρά στους πελάτες και στους φίλους μου!

Μια ευχή για τους φίλους του dinanikolaou.gr;
Στους αναγνώστες σου, εύχομαι να ζήσουν χαρούμενες οικογενειακές στιγμές που θα τους βοηθήσει στις πιο δύσκολες μέρες που δυστυχώς γνωρίζουμε όλοι. Τους εύχομαι επίσης να είναι πάντα με άτομα γύρω τους που αγαπάνε, να περάσουν φανταστικά και να γεμίσουν τις μπαταρίες τους για τη νέα χρόνια!

Και για ’μένα;
Για σένα, σου εύχομαι να συνεχίσεις αυτό το ονειρεμένο δρόμο που έφτιαξες και αγαπάς τόσο πολύ! Να συνεχίσεις να έχεις αυτό το πάθος, το χαμόγελο, και πάνω απ’ όλα αυτό που μας έμαθες, το να μοιράζεσαι! Λάμπεις και παίρνεις μαζί σου όσους αγαπάς στο πέρασμα σου!

Γνωρίστε την Claire μέσα από τον λογαριασμό της στο Instagram https://www.instagram.com/claireverneil/

1 Comment

  1. Tastes great!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *