προορισμός…γεύση!

Τη Béatrice τη γνώρισα πριν μερικά χρόνια στη Γαλλία και από τότε έχω κολλήσει κυριολεκτικά με το φαγητό της! Είναι μια πολύ καλή σεφ που υπερασπίζεται με πάθος και δυναμισμό τη δικιά της κουζίνα… την κρεολική! Θέλησε με το δικό της τρόπο να αναδείξει τη κουζίνα των Γαλλικών Αντιλλών, τον τόπο όπου μεγάλωσαν οι γονείς της. Υποστηρίζει πως η κρεολική κουζίνα είναι μια υγιή, βιολογική και μοντέρνα κουζίνα. Είναι λοιπόν μια δυναμική γυναίκα που αγαπά αυτό που κάνει και δεν φοβάται τίποτα. Της εύχομαι να συνεχίσει αυτό τον αγώνα και η κουζίνα της να ανέβει ψηλά!
Ας μπούμε λοιπόν στο Χριστουγεννιάτικο κλίμα και ας μάθουμε περισσότερα για τη Béatrice!

Chiquetaille από μπακαλιάρο (το βρίσκεται σε απεριτίφ στις Αντίλλες)

Πού θα περάσεις φέτος τις γιορτές;
Κάθε χρόνο έχω τη τύχη να περνώ τα Χριστούγεννα στο πατρικό μας σπίτι! Εκεί μαζευόμαστε όλοι και περνάμε όμορφες και αξέχαστες στιγμές. Όμως για τη παραμονή της πρωτοχρονιάς αποφασίζω πάντα τελευταία στιγμή.

Θα μπορούσες να μου πεις ποια ήταν τα καλύτερα σου Χριστούγεννα;
Πέρασα τα καλύτερα Χριστούγεννα στην εφηβεία μου! Όταν ήμουν αρκετά μεγάλη και μπόρεσα να μαζέψω κάποια χρήματα και να πάω να πάρω ΕΓΩ τα δώρα που θα έκανα στα αγαπημένα μου πρόσωπα! Μου αρέσει πολύ να σκέφτομαι για μέρες, το δώρο που θα αγοράσω. Το χαμόγελο τους στα πρόσωπά τους είναι το καλύτερο δώρο για μένα.

Σούπα βελουτέ boucané (τρόπος μαγειρέματος – καπνιστό) με λαχανικά του κήπου

Ποιο είναι το αγαπημένο σου Χριστουγεννιάτικο στολίδι / αντικείμενο;
Το ΑΛΗΘΙΝΟ Χριστουγεννιάτικο δέντρο! Μόλις μπαίνεις στο σπίτι, αισθάνεσαι αυτή τη ευχάριστη μυρωδιά που σου προκαλεί χαρά.

Καραμέλες μπανάνα/σοκολάτα με σάλτσα μελιού και φρούτου του πάθους

Ποιο είναι το αγαπημένο σου χριστουγεννιάτικο φαγητό / γλυκό;
Αχ! δεν έχω κάποιο αγαπημένο γλυκό, γιατί πρέπει να ξέρεις πως στις Αντίλλες, τα Χριστούγεννα υπάρχουν εκατοντάδες γλυκά να γευτείς! Μου αρέσει όμως ο παραδοσιακός κορμός με παγωτό και τρελαίνομαι για τη σαρλοτ με αχλάδι/σοκολάτα της μητέρας μου!

Μια ευχή για τους φίλους του dinanikolaou.gr;
Θα ήθελα εδώ να πω μια επιθυμία! Θα τους έλεγα να περνάνε χρόνο ή να μοιραστούν στιγμές αν μπορούν με ανθρώπους που δεν έχουν αυτή την τύχη να είναι μαζί με την οικογένεια τους και τη ζεστασιά του σπιτιού τους.

Και για ’μένα;
Για σένα, εύχομαι να έχεις πάντα αυτή την αγάπη για την ελληνική κουζίνα, να κρατήσεις αυτή την περιέργεια, τη γενναιοδωρία, τον ενθουσιασμό και την απλότητα σου.
Γνωρίστε την Béatrice μέσα από τον λογαριασμό της στο Instagram

Παραδοσιακό φλαν με καρύδα

1 Comment

  1. Ευχαριστούμε Ντίνα μας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *