destination taste!

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ, ΚΟΚΚΙΝΑ ΑΥΓΑ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ, ΚΟΚΚΙΝΑ ΑΥΓΑ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ, ΚΟΚΚΙΝΑ ΑΥΓΑ

: 6
: 30 min

Με τα πασχαλινά αυγά μπορούμε να φτιάξουμε πολλά νόστιμα πιάτα, κυρίως όμως σαλάτες. Ενα-δυο αυγά αρκούν για να «ζωντανέψει» μια απλή πράσινη σαλάτα και να την κάνει νοστιμότερη, χορταστικότερη και πιο ενδιαφέρουσα.

Υλικά
  • 500 – 700 γρ. σπανάκι (τα τρυφερά φύλλα), πλυμένα, στραγγισμένα και κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
  • 16 ντοματίνια, κομμένα στη μέση (αφήνουμε ολόκληρα τα πολύ μικρά)
  • 1 φλιτζ. τσαγιού λιαστές ντομάτες σε λάδι, καλά στραγγισμένες και κομμένες σε λεπτές λωρίδες
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζ. τσαγιού αγγουράκια τουρσί, ψιλοκομμένα
  • 3 σφικτοβρασμένα αυγά (ή τα βαμμένα πασχαλινά αυγά), ξεφλουδισμένα
  • Για τη σάλτσα
  • 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 2 κουτ. σούπας γιαούρτι
  • ½ φλιτζ. τσαγιού άνηθος (χωρίς τα κοτσάνια), ψιλοκομμένος
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σαλάτα: Σε ένα φαρδύ μπολ βάζω το σπανάκι, τα ντοματίνια, τις λιαστές ντομάτες, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα αγγουράκια τουρσί. Ανακατεύω καλά με τα χέρια.
  • Βήμα 2 Ξεφλουδίζω τα αυγά και ξεχωρίζω προσεκτικά τα ασπράδια από τους κρόκους. Αφήνω τους κρόκους κατά μέρος για τη σάλτσα και κόβω τα ασπράδια σε λεπτές φέτες. Τις ρίχνω στη σαλάτα και ανακατεύω με προσοχή. Σκεπάζω το μπολ με διάφανη μεμβράνη και βάζω τη σαλάτα στο ψυγείο, μέχρι να τη σερβίρω.
  • Βήμα 3 Σάλτσα: Χτυπάω στο μπλέντερ τους κρόκους των αυγών και όλα τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να φτιάξω μια σάλτσα λεία και πυκνή. Τη σκεπάζω και τη φυλάω στο ψυγείο.
  • Βήμα 4 Λίγο πριν σερβίρω περιχύνω τη σαλάτα με τη σάλτσα και ανακατεύω με προσοχή.