προορισμός…γεύση!

Σαλάτα με παντζάρια και βινεγκρέτ πορτοκαλιού

Σαλάτα με παντζάρια και βινεγκρέτ πορτοκαλιού

5 from 1 vote
1 Add to Favorites
Prep Time 45 λεπ Cook Time 50 λεπ Total Time 1 ώρα 35 λεπτά. Servings: 4

Υλικά

Για τη βινεγκρέτ

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C.
    Αποκόβω τους βολβούς των παντζαριών από τα φύλλα τους. Πλένω τους βολβούς και τους τρίβω για να καθαρίσει καλά η φλούδα τους. Με ένα κοφτερό μαχαιράκι χαράζω τη βάση τους χιαστί και μπήγω εκεί τα μισά κομματάκια σκόρδου. Βάζω όλους τους βολβούς σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτω το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω καλά με τα χέρια.

  2. Τυλίγω τους βολβούς ανά δύο σε κομμάτια λαδόκολλας, σφικτά, σε κάθε “πακετάκι” από 1 κομματάκι σκόρδου και μοιράζω στα πακετάκια το ελαιόλαδο του μπολ. Στη συνέχεια τυλίγω κάθε πακέτο σε αλουμινόχαρτο, εξίσου σφικτά. Βάζω τα πακετάκια σε ένα μεγάλο ταψί και τα ψήνω για 50 λεπτά, μέχρι να νιώσω τους βολβούς  μαλακούς όταν τους πιέσω με το δάχτυλο.

  3. Στο μεταξύ, καθαρίζω τα φύλλα των παντζαριών και πετάω τα χονδρά και μαραμένα. Βάζω να βράσει άφθονο αλατισμένο νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και, όταν κοχλάσει, ρίχνω τα φύλλα των παντζαριών και τα βράζω για 15 - 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζω καλά και τα βάζω σε μια μεγάλη σαλατιέρα.

  4. Βγάζω τους βολβούς από το φούρνο, ξετυλίγω τα πακετάκια (κρατάω το υγρό που έχει συγκεντρωθεί στο κάθε πακετάκι) και, μόλις κρυώσουν τόσο ώστε να μπορώ να τους πιάσω, τους κόβω σε μέτρια κομμάτια. Τα ρίχνω στη σαλατιέρα με τα φύλλα και ανακατεύω καλά.

Για τη βινεγκρέτ

  1. Σε ένα μπολάκι ανακατεύω όλα τα υλικά της και προσθέτω με προσοχή το υγρό που έχει συγκεντρωθεί στα πακετάκια όπου έψησα τα παντζάρια. Ανακατεύω το ντρέσινγκ στο μπολάκι καλά.

Για το σερβίρισμα

  1. Ρίχνω το γιαούρτι (ή το κομματιασμένο ανθότυρο) στη σαλατιέρα με τα παντζάρια και περιχύνω με το ντρέσινγκ. Ανακατεύω και σερβίρω αμέσως.

Keywords: σαλατα με παντζαρια βινεγκρετ πορτοκαλιου

User Reviews

5 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. Eve_nkld

    Terrific

  1. Eve_nkld

    Terrific