προορισμός…γεύση!

Η χρησιμότητα του μελιού δεν περιορίζεται μόνο στο πρωινό μας που το τρώμε με ψωμί και βούτυρο. Αντιθέτως, το μέλι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για άλλα πολλά καθημερινά πράγματα και κυρίως στους τομείς της υγείας και της ομορφιάς. Διαβάστε παρακάτω που αλλού μπορεί να σας φανεί χρήσιμο:

  1. Αποτριχωτικό κερί
    Το μέλι χρησιμοποιείται πολύ συχνά στον κλάδο της ομορφιάς στην προετοιμασία του αποτριχωτικού κεριού, αφήνοντας μετά την αποτρίχωση ένα πολύ απαλό και αρωματικό δέρμα.
  2. Θεραπεύει τα εγκαύματα
    Αν έχετε μόλις καεί ή κοπεί, το μέλι λόγω των πολλαπλών θεραπευτικών ιδιοτήτων τους θα σας βοηθήσει πολύ. Αν λοιπόν προτιμάτε μια φυσική θεραπεία, πρώτα καθαρίστε την πληγή και στη συνέχεια με τη βοήθεια μιας σπάτουλας βάλτε μέλι πάνω στη πληγή πριν τοποθετήσετε τον επίδεσμο.
  3. Μάσκα προσώπου
    Το μέλι είναι ιδανικό για τη θρέψη του δέρματος. Για να προετοιμάσετε μια μάσκα με βάση το μέλι, ανακατέψτε το με πουρέ καρότο, κρέμα γάλακτος και μισό αβοκάντο και απλώστε το σε όλο σας το πρόσωπό. Αυτή η φυσική μάσκα προσώπου θα ενυδατώσει αποτελεσματικά το δέρμα σας. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε και σε μορφή scrub για απολέπιση ανακατεύοντας το μέλι με λίγη ζάχαρη και αμυγδαλέλαιο.
  4. Ενισχύει τη φυσική σας απόδοση
    Πρόκειται να περάσετε κάποια εξέταση ή κάποιον αθλητικό διαγωνισμό; Αν ναι, η κατανάλωση μελιού πριν από αυτό το γεγονός θα σας βοηθήσει δίνοντας σας αρκετή ενέργεια για την ενίσχυση του οργανισμού σας.
  5. Κάνει τα μαλλιά σας να λάμπουν
    Το μέλι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως μάσκα μαλλιών για να θρέψει τα μαλλιά σας, να τους δώσει λάμψη και να τα κάνει πιο απαλά. Βάλτε στα μαλλιά σας μια καλή στρώση μελιού, αφήστε το για μερικά λεπτά, και στην συνέχεια ξεπλύντε καλά με μπόλικο νερό και συνεχίστε λούζοντας τα κανονικά με το σαμπουάν σας.
  6. Γιατρεύει μια επιπεφυκίτιδα
    Το μέλι μπορεί να ανακουφίσει την επιπεφυκίτιδα με φυσικό τρόπο. Σε ένα μπολ ανακατέψτε δύο κουταλιές της σούπας μέλι με λίγο ζεστό νερό και καθώς το μείγμα είναι χλιαρό εφαρμόστε το με μια κομπρέσα στο μάτι σας, αφήνοντας το για λίγα λεπτά.
  7. Μειώνει τις ρυτίδες
    Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνες, το μέλι βοηθά στην καταπολέμηση της γήρανσης του δέρματος. Αυτός είναι ο λόγος και για τον οποίο πολλά προϊόντα ομορφιάς κατασκευάζονται με βασικό συστατικό το μέλι. Μπορούμε λοιπόν να ευχαριστήσουμε τις φίλες μας τις μέλισσες!
  8. Δράση κατά του πονόλαιμου
    Το μέλι αποτελεί μια πολύ αποτελεσματική θεραπεία για τον πονόλαιμο καθώς είναι ένα πολύ γνωστό φυσικό αντισηπτικό. Μια κουταλιά μέλι μαζί με μερικές σταγόνες λεμονιού είναι αρκετή για να απαλύνετε τον ερεθισμό του λαιμού.
  9. Δράση κατά της κατάθλιψης
    Αν ανακατέψετε το μέλι με σιρόπι αλεύρου θα φτιάξετε ένα φυσικό φάρμακο για την κατάθλιψη το οποίο έχει ισχυρή δράση στο ανοσοποιητικό μας σύστημα και στα κύτταρά μας. Μη διστάζετε να το φτιάξετε, γιατί η ζωή είναι ωραία!
  10. Κατά των ραγάδων
    Λίγο βούτυρο και μέλι μαζί με ζεστό νερό είναι αρκετό για να μειωθούν οι ανεπιθύμητες ραγάδες.

1 Comment

  1. Really good!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *