προορισμός…γεύση!

Το μαγείρεμα στο Wok συγχέεται πολύ συχνά με την ασιατική κουζίνα και πολλοί θα αναρωτιέστε γιατί να το χρησιμοποιήσουμε στην καθημερινή μας μαγειρική. Η αλήθεια είναι όμως πως αυτός ο τρόπος μαγειρέματος, σας επιτρέπει να σοτάρετε ή να τηγανίζετε γρήγορα σε υψηλές θερμοκρασίες ενώ δεν απαιτείται παρά ελάχιστη λιπαρή oυσία. Οι υφές των τροφίμων θα διατηρηθούν τόσο μαλακές αλλά και τραγανές που δεν θα θελήσετε να γυρίσετε ξανά στον κλασικό τρόπο μαγειρέματος! Τα υλικά, επίσης, δεν χάνουν ούτε τις γεύσεις ούτε και τα θρεπτικά συστατικά τους, κάνοντας επομένως αυτή τή μέθοδο μαγειρέματος να είναι πιο υγιεινή αλλά και πολύ αρωματική και νόστιμη χάρη στα μπαχαρικά, τα καρυκεύματα και τα φρέσκα βότανα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε!
Για να μαγειρέψετε στο Wok, θα πρέπει να έχετε το ειδικό αυτό βαθύ τηγάνι που πλέον βρίσκουμε σε όλα τα καταστήματα που πουλάνε σκεύη μαγειρικής. Αυτό το ειδικό σκεύος, χάρη στο σχήμα του, επιτρέπει την καλύτερη κατανομή της θερμότητας κατά το μαγείρεμα, ενώ αρχικά σχεδιάστηκε για να περιορίσει την κατανάλωση ξύλου. Για να γίνεται πιο καλή επαφή με τις εστίες της κουζίνας σας, προτιμήστε το ευρωπαϊκό Wok το οποίο είναι πιο επίπεδο. Το wok θα πρέπει επίσης να είναι αντικολλητικό ώστε να μην κολλάνε τα τρόφιμα κατά το μαγείρεμα αλλά και να μην χρειάζεται να προσθέτετε περισσότερη ποσότητα λαδιού ή βουτύρου.
Τι μπορείτε τώρα να μαγειρέψετε σε ένα wok; Όταν σκεφτόμαστε μαγείρεμα σε wok, σκεφτόμαστε συνήθως τα σοταρισμένα λαχανικά. Για ένα ομοιογενές και γρήγορο μαγείρεμα, καλό θα ήταν να κόψετε όλα τα τρόφιμα σε ίδιο περίπου μέγεθος. Μπορείτε επίσης να μαγειρέψετε ένα πλήρες πιάτο προσθέτοντας κρέας, ψάρι, οστρακοειδή ή τροφού.
Μπορείτε, επίσης, κατά το τέλος του μαγειρέματος να ολοκληρώσετε την παρασκευή σας με ένα ζωμό λαχανικών, αποκτώντας έτσι μια ελαφριά σάλτσα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκα και αρωματικά βότανα, μπαχαρικά και διάφορους σπόρους. Παραδείγματος χάριν, ένας ωραίος συνδυασμός είναι το φρέσκο τζίντζερ με σάλτα σόγιας και καρύδια. Μπορείτε να πασπαλίσετε με σουσάμι, λίγο κάρυ και ψιλοκομμένο σκόρδο. Για να διατηρήσετε την τραγανή υφή των συστατικών σας, τηγανίστε πρώτα τα κρέατα και συνεχίστε προσθέτοντας τα λαχανικά της επιλογής σας, ξεκινώντας με τα καρότα, αν έχετε, τα οποία χρειάζονται περισσότερο χρόνο ψησίματος από άλλα λαχανικά. Μπορείτε να επιλέξετε επίσης μικρά μπουκέτα μπρόκολου, γογγύλια, πιπεριές, κρεμμύδια κλπ.
Στο τέλος του μαγειρέματος, προσθέστε noodles ή ρύζι για ένα 100 % ασιατικό πιάτο!

1 Comment

  1. Wow, this amazing!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *