προορισμός…γεύση!

Κρεατόσουπα κλασική

4.7 from 3 votes
1 Add to Favorites
Prep Time 20 λεπ Cook Time 80 λεπ Total Time 1 ώρα 40 λεπτά. Servings: 4

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζω 2 λίτρα νερό και ρίχνω το κρέας και τα κόκκαλα. 'Οταν το νερό πάρει βράση, αρχίζω να ξαφρίζω τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια του νερού για όση ώρα χρειαστεί μέχρι να σταματήσει. Αφήνω το κρέας να βράσει για 40 λεπτά.

  2. Προσθέτω το ελαιόλαδο, τα λαχανικά, τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύω και συνεχίζω το μαγείρεμα για άλλα 30 λεπτά.

  3. Προσθέτω το κουσκουσάκι, ανακατεύω και συνεχίζω το μαγείρεμα για 10 λεπτά ακόμα.
    Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά και σερβίρω σε βαθιά πιάτα.

Keywords: χειμωνιάτικη κρεατόσουπα

User Reviews

4.7 out of 5
3 Customer Ratings
5 Stars
2
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. Προκοπιος Δ. Καραγατσλης

    Δεν βράζουμε τα λαχανικά όλα μαζί διότι σε 40′ μερικά θα γίνουν χυλός.
    Επίσης τόσο καθαρο κρέας δεν χρειάζεται αφού μπορούμε να καθαρίσουμε το ψαχνό από καπάκι η σπαλα που δίνουν πολύ καλύτερη τελική γεύση.
    Άλλοτε, περνάμε τα λαχανικά,στο μουντιάλ και την κάνουμε λίγο πιο .. βελουτέ που μαζί με τα ζυμαρικά κλπ γίνεται πιο συνεκτικό και λιγωτερο… παραδοσιακή, βέβαια.
    Οι συνταγές είναι δρόμοι επιλογής με κύριο στοιχείο που εδώ είναι το κρεατοζουμο. Στα χωριά δε βραζανε καθόλου το κρέας πάρα πάρα πολλά κοκκαλα με έξοχο γευστικό αποτέλεσμα ενώ το κρέας σε,ακόμη πιο μέτρια κομμάτια (λόγω Μερών του ζώου που ανεφερα) τα περνούσαν λίγο τηγάνι, βράζοντας τα μόνο για 10 λεπτά με τα κοκκαλα, να μαλακώσουν τελείως, κι έτσι η γευστική αποτυπωση ήταν ακόμη πιο έντονη.
    Καλημέρα.

  2. Νίκος Σακαδάκης

    Έχω στείλει ήδη.

  3. Κρεατόσουπα κλασική – Ντίνα Νικολάου | MINIATOURA
  4. Alexandra

    Supreme

  1. Προκοπιος Δ. Καραγατσλης

    Δεν βράζουμε τα λαχανικά όλα μαζί διότι σε 40′ μερικά θα γίνουν χυλός.
    Επίσης τόσο καθαρο κρέας δεν χρειάζεται αφού μπορούμε να καθαρίσουμε το ψαχνό από καπάκι η σπαλα που δίνουν πολύ καλύτερη τελική γεύση.
    Άλλοτε, περνάμε τα λαχανικά,στο μουντιάλ και την κάνουμε λίγο πιο .. βελουτέ που μαζί με τα ζυμαρικά κλπ γίνεται πιο συνεκτικό και λιγωτερο… παραδοσιακή, βέβαια.
    Οι συνταγές είναι δρόμοι επιλογής με κύριο στοιχείο που εδώ είναι το κρεατοζουμο. Στα χωριά δε βραζανε καθόλου το κρέας πάρα πάρα πολλά κοκκαλα με έξοχο γευστικό αποτέλεσμα ενώ το κρέας σε,ακόμη πιο μέτρια κομμάτια (λόγω Μερών του ζώου που ανεφερα) τα περνούσαν λίγο τηγάνι, βράζοντας τα μόνο για 10 λεπτά με τα κοκκαλα, να μαλακώσουν τελείως, κι έτσι η γευστική αποτυπωση ήταν ακόμη πιο έντονη.
    Καλημέρα.

  2. Νίκος Σακαδάκης

    Έχω στείλει ήδη.

  3. Alexandra

    Supreme