προορισμός…γεύση!

To zaalouk είναι μια πεντανόστιμη μελιτζανοσαλάτα που μας έρχεται από το εξωτικό Μαρόκο!

Μελιτζανοσαλάτα Μαροκινή (Zaalouk)

4 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 1 ώρα Cook Time 1 λεπ Rest Time 5 ώρα Total Time 6 ώρες 1 λεπτό Δυσκολία: Για σχετικά έμπειρους Servings: 6 Best Season: Καλοκαίρι

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Ξεφλουδίζω τις μελιτζάνες και κόβω την καθεμία στα τέσσερα. Στερεώνω ένα μεταλλικό σουρωτήρι στα χείλη μιας κατσαρόλας, στην οποία έχω ρίξει 1 γεμάτο ποτήρι νερό. Ρίχνω στο σουρωτήρι τις κομμένες μελιτζάνες και τις σκελίδες σκόρδου και σκεπάζω καλά ο σκεύος. Μαγειρεύω τα υλικά στον ατμό για 40 - 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

  2. Στο μεταξύ, σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζω τις τριμμένες ντομάτες, το κύμινο, την πάπρικα, το τσίλι (αν το χρησιμοποιήσω), το μαϊντανό και το κόλιανδρο. Αλατοπιπερώνω και βάζω το τηγάνι σε μέτρια φωτιά.

  3. Μαγειρεύω για 15 - 20 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι το μείγμα να στεγνώσει και να μείνει με τα υγρά του. Αποσύρω από τη φωτιά.
    Όταν μαγειρευτούν οι μελιτζάνες τις βγάζω από το σκεύος και τις λιώνω σε ένα μπολ, με ένα πιρούνι. Ξεφλουδίζω και τις σκελίδες σκόρδου και ρίχνω τη λιωμένη σάρκα τους στο μπολ με τις μελιτζάνες. Μεταφέρω αυτό το μείγμα στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά και το ξαναβάζω σε μέτρια φωτιά.

  4. Μαγειρεύω για 2 - 3 λεπτά και προσθέτω το λάδι, το ξύδι και το χυμό λεμονιού. Αλατοπιπερώνω, ανακατεύω καλά και αποσύρω. Μεταφέρω τη μελιτζανοσαλάτα σε ένα μπολ και την αφήνω να κρυώσει καλά. Μετά σκεπάζω το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζω για 4 - 5 ώρες στο ψυγείο, ώστε να αναμειχθούν τα αρώματα της σαλάτας. Τη σερβίρω κρύα σαν ντιπ ή αλειμμένη σε φρυγανισμένες φέτες ψωμιού. 

Keywords: μαροκινή μελιτζανοσαλάτα, zaalouk, εξωτική μελιτζανοσαλάτα

User Reviews

4 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. madelainecota32

    Supreme

  1. madelainecota32

    Supreme