προορισμός…γεύση!

Ζεστή σαλάτα με σπιτικό ξινολάχανο

Ζεστή σαλάτα με σπιτικό ξινολάχανο

5 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 15 λεπ Cook Time 1 ώρα Total Time 1 ώρα 15 λεπτά. Δυσκολία: Για σχετικά έμπειρους Servings: 6 Best Season: Για όλες τις εποχές

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Αφαιρώ τα 2 - 3 εξωτερικά φύλλα του λάχανου και με ένα μεγάλο μαχαίρι το κόβω στα τέσσερα. Με βαθιές κωνικές τομές αποκόβω το κοτσάνι από κάθε κομμάτι και το κόβω σε πολύ λεπτά μπαστουνάκια. Στη συνέχεια ψιλοκόβω τα φύλλα, όπως για σαλάτα και τα βάζω σε μια μεγάλη κατσαρόλα, μαζί με τα κομμένα κοτσάνια. Από πάνω απλώνω τις ροδέλες κρεμμυδιού και περιχύνω με το κρασί και το ξίδι. Τέλος, ρίχνω τους κόκκους πιπεριού, τα κεδροκούκουτσα, τους σπόρους κόλιανδρου και αλάτι. Αφήνω το μείγμα να πάρει μια βράση και στη συνέχεια χαμηλώνω τη φωτιά και σιγομαγειρεύω για 1 ώρα.
  2. Στο μεταξύ, βάζω να κάψει καλά ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι, σκέτο, σε δυνατή φωτιά και ρίχνω τις λωρίδες του μπέικον. Τις τηγανίζω για 3 - 4 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές. Τις αφήνω κατά μέρος.

  3. Βγάζω το μαγειρεμένο λάχανο από την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα και το μεταφέρω σε μια βαθιά πιατέλα. Δεν χρειάζεται να το στραγγίξω σχολαστικά, μιας και το υγρό της κατσαρόλας είναι πολύ νόστιμο. Περιχύνω με το ελαιόλαδο, ρίχνω λίγο αλάτι και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και από πάνω σκορπίζω το τηγανισμένο μπέικον. Σερβίρω τη σαλάτα αμέσως, ζεστή.

Keywords: σαλατα σπιτικο ξινολαχανο

User Reviews

5 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. Alexandra

    Supreme

  1. Alexandra

    Supreme