προορισμός…γεύση!

Η SIAL, για όσους δεν το γνωρίζουν, είναι η πιο γνωστή έκθεση τροφίμων στην Ευρώπη που πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια στην καρδιά του Παρισιού. Η Ελλάδα βρίσκεται στις 10 πρώτες χώρες με τη μεγαλύτερη συμμετοχή ανάμεσα σε χώρες όπως η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία και η Κίνα. Είναι μια τεράστια έκθεση στην οποία η Ελλάδα δίνει πάντα το παρόν!
Οι διοργανωτές της έκθεσης, έχουν δώσει έμφαση στις νέες τάσεις που έχουν δείξει οι προτιμήσεις των καταναλωτών. Ποιες είναι αυτές; Οι καταναλωτές εστιάζουν περισσότερο στην υγεία, την πρακτικότητα, και τις νέες ιδέες.
Εκτός από τα διάφορα happenings που γίνονται σε πολλά σημεία της έκθεσης, υπάρχουν και η SIAL cuisine που διάσημοι σεφ, μαγειρεύουν, προσπαθώντας να φέρουν λίγο «άρωμα» από τη χώρα τους.
Καλούμε λοιπόν, να εκπροσωπήσω την χώρα μου και να βγάλω από το μυαλό τους, ότι Ελλάδα σημαίνει μόνο σουβλάκι, μουσακάς και τζατζίκι.
Γι’ αυτό θέλησα να ξεκινήσω με κάτι πρακτικό και γρήγορο. Και ποιο είναι αυτό; Η αγαπημένη μου κασερόπιτα με σιμιγδαλένια κρέμα. Αυτό που μου άρεσε φέτος στο SIAL cuisine, ήταν πως δεν μαγείρεψα μόνη μου! Μαζί μου συμμετείχαν άνθρωποι από το τη Γερμάνια, την Ισπανία, το Μεξικό… όλοι στους πάγκους τους να θέλουν μάθουν τα μυστικά της Ελληνικής κουζίνας!
Είχα τη χαρά να τους παρουσιάσω 100% ελληνικά προϊόντα, να μπορέσουν και οι ίδιοι για λίγο να ταξιδέψουν στην Ελλάδα, να μάθουνε για τα υλικά, για το τρόπο μαγειρέματος… Δεν σας κρύβω πως άρεσε σε όλους αυτό το μάθημα μαγειρικής και με ενθουσιασμό φτιάξανε τις δικές τους κασερόπιτες.
Η αγαπημένη μου κασερόπιτα μοσχοβόλαγε σε όλη την έκθεση! Το φιστίκι Αιγίνης μαζί με το σιμιγδάλι είναι απλώς… όνειρο! Δεν σας κρύβω πως την αγαπήσαν όλοι και έτσι φέραμε για λίγο τις γεύσεις της Ελλάδος στο Παρίσι.
Μετά την επιτυχία του πρώτου μαθήματος και εφόσον η έκθεση του 2018 έδωσε μεγάλη σημασία στις νέες τάσεις και στα ποιοτικά προϊόντα σκέφτηκα για δεύτερο πιάτο να ετοιμάσω τη γνωστή μου Γαριδομανέστρα (Κριθαράκι με γαρίδες με Κορινθιακές σταφίδες και κρόκος Κοζάνης).
Διάλεξα το κριθαράκι που είναι ελληνικό προϊόν και το ετοίμασα με το ίδιο τρόπο όπως το ριζότο. Προσπάθησα να τους ταξιδέψω στα όμορφα νησιά μας με κάθε τους μπουκιά. Όπως καταλαβαίνετε δεν έμεινε τίποτα! Το κάθε συστατικό κάνει τη δικιά του δουλειά.
Γιατί η Ελλάδα μπορεί και πάντα τα καταφέρνει. Καταφέραμε όλοι μαζί να δείξουμε πως το Ελληνικό φαγητό κρύβει πίσω του πολύ δουλειά , αλλά πρωτ’ απ’ όλα φτιάχνετε με αγάπη και μεράκι επιλέγοντας πάντα τα καλύτερα προϊόντα.

1 Comment

  1. Yummy

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *