destination taste!

Η Ελλάδα πρώτη στη SIAL!

Η Ελλάδα πρώτη στη SIAL!

Αυτές τις μέρες βρίσκομαι στο αγαπημένο μου Παρίσι και ο λόγος… η τεράστια έκθεση SIAL που πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια, με στόχο την προώθηση τροφίμων και ποτών από όλο τον κόσμο. Κάθε χώρα παλεύει για να παρουσιάσει ότι καλύτερο παράγει με στόχο την παγκόσμια αναγνώριση.
Φυσικά, δεν μπορεί να μείνει έξω η Ελλάδα, από τέτοιο γεγονός. Πιστή στο ραντεβού μας λοιπόν, έχουμε καταφέρει με πολύ κόπο να κάνουμε τους επισκέπτες, να αγκαλιάσουν την Ελλάδα μέσα από εξαιρετικά προϊόντα. Και όχι μόνο να τα αγκαλιάσουν, αλλά και, να τα ανεβάσουν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.
Η ελληνική εταιρεία ΥΓΙΕΙΑ ΚΕΦΙΡ του κ. Ιορδάνη Παπαδόπουλου, κατάφερε φέτος να πάρει το Χρυσό βραβείο Grand Prix OR από την SIAL Innovation 2018, μια επιτροπή που βραβεύει τους ανθρώπους με τις πιο πρωτότυπες ιδέες.
Ο κ. Παπαδόπουλος με τους συνεργάτες του, ήρθαν από την όμορφη Θεσσαλονίκη. Όλα ξεκινήσαν το 2006 στον Δρυμό Θεσσαλονίκης, έχοντας την επιθυμία να φτιάξουν τρόφιμα χωρίς χημικά και τεχνητά συστατικά, πάντα με σεβασμό στη παράδοση και ακολουθώντας σπιτική, παραδοσιακή τεχνική. Έτσι, δημιουργήθηκε η ΥΓΙΕΙΑ ΚΕΦΙΡ.
Το προϊόν που ξεχώρισε στη SIAL είναι το ΚΕΦΙΡ ΤΖΙΝΤΖΕΡ (Namaste water kefir).  Το μοναδικό προβιοτικό αναψυκτικό, φυσικώς ανθρακούχο, χωρίς συντηρητικά και πρόσθετα. Φτιαγμένο από εξαιρετικά υλικά. Το τζίντζερ είναι φρέσκο και δίνει πικάντικη γεύση, το λεμόνι δίνει φρεσκάδα, οι μύκητες κεφίρ αληθινοί και η ζάχαρη… ελάχιστη. Με τέτοια υλικά, μόνο περηφάνεια πρέπει να νοιώθουν που κατάφεραν να τα «χωρέσουν» σε ένα μπουκάλι. Και δεν είναι μόνο το Κεφίρ Τζίντζερ που κέρδισε την καρδιά της SIAL, αλλά και οι άλλες γεύσεις που κυριολεκτικά λάτρεψαν. Το Κεφίρ Λεμόνι Στέβια και το Κεφίρ Δυόσμος (mojito).
Όλα τα προϊόντα Kεφίρ Υγίεια είναι από την φύση τους χωρίς γλουτένη. To κεφίρ υγίεια θα το βρείτε στα σούπερ μάρκετ, καταστήματα υγιεινής διατροφής, φούρνους κ.α. Τα αναψυκτικά κεφίρ υγίεια είναι τα μοναδικά φυσικώς ανθρακούχα της αγοράς. Το ανθρακικό παράγεται από τους μύκητες κεφίρ και δεν τελειώνει ποτέ. Για αυτό πρέπει να το ανοίγεται σιγά σιγά χωρίς να το κουνήσετε.
Τα κεφίρ βέβαια θα τα βρείτε και σε γαλακτοκομικά προϊόντα.  Είναι ένα βιοενεργό λειτουργικό ρόφημα που γίνεται παραδοσιακά με αγελαδινό ή κατσικίσιο γάλα το οποίο έχει υποστεί φυσική ζύμωση με την προσθήκη αληθινών σπόρων κεφίρ. Φυσική πηγή πρωτεϊνών και ασβεστίου με τρεις φορές περισσότερα προβιοτικά βακτήρια από το γιαούρτι. Συμβάλλει στην εξισορρόπηση της χλωρίδας του εντέρου έπειτα από θεραπεία με αντιβιοτικά. Καθαρίζει το έντερο και το εξοπλίζει με ευεργετικά βακτηρίδια και ζύμες για φυσιολογική βιολογική χλωρίδα των εντέρων. Επειδή περιέχει αρκετές πρωτεΐνες αυξάνει την αίσθηση του κορεσμού και μειώνει την αίσθηση της πείνας στην διάρκεια της ημέρας. Έτσι γίνεται εξαιρετικό και για δίαιτες.
Είμαστε περήφανοι για τα ελληνικά προϊόντα και να ξέρετε πως οι κόποι ποτέ δεν πάνε χαμένοι!
Ανακαλύψτε τα όλα στο http://www.ygieia.com