προορισμός…γεύση!

Τούρτα-κέικ πορτοκάλι με κρέμα πορτοκάλι και κουμκουάτ

Τούρτα-κέικ πορτοκάλι με κρέμα πορτοκάλι και κουμκουάτ

4 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 20 λεπ Cook Time 40 λεπ Total Time 1 ώρα Servings: 6

Υλικά

Για το κέικ

Για την κρέμα και τη διακόσμηση

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για την κρέμα

  1. Βάζω το τυρί κρέμα, την ζάχαρη και τον χυμό πορτοκαλιού στον κάδο του μίξερ και χτυπάω για 4-5 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτω την κρέμα γάλακτος συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρρευστη κρέμα. Σταματάω το μίξερ και αδειάζω την κρέμα σε ένα μεταλλικό μπολ. Την αφήνω στο ψυγείο μέχρι την ώρα που θα την χρησιμοποιήσω.

Για το κέικ

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C. Βουτυρώνω 3 στρογγυλές φόρμες διαμέτρου 15-16 εκ. και στρώνω με αντικολλητικό χαρτί. Κοσκινίζω μαζί το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.

  2. Βάζω στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη, το ξύσμα των πορτοκαλιών και τη βανίλια και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να φουσκώσει και γίνει μια παχύρρευστη κρέμα. Προσθέτω ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενωθούν με την κρέμα και τέλος ρίχνω το χυμό πορτοκαλιού.

  3. Χαμηλώνω πολύ την ένταση του μίξερ και προσθέτω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Μόλις ενωθούν με την κρέμα σταματάω το μίξερ και ισομοιράζω το μείγμα στις 3 φόρμες. Ισιώνω με ένα κουτάλι και ψήνω στο φούρνο για 35-40 λεπτά.

  4. Βγάζω τα κέικ από το φούρνο και αναποδογυρίζω σε σχάρα. Τα αφήνω να κρυώσουν εντελώς.

Τη συναρμολόγηση

  1. Βάζω τον πρώτο δίσκο κέικ σε μια πιατέλα και αν δω ότι έχει φουσκώσει πολύ κόβω λίγο με το μαχαίρι για να ισιώσω την επιφάνεια. Τα κομμάτια τα κρατάω στην άκρη και τα χρησιμοποιώ ως βάση σε «ποτηράτα» γλυκά. Απλώνω το 1/3 της ποσότητας της κρέμας πορτοκαλιού και σκορπίζω λίγες φέτες κουμκουάτ. Επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία με τις υπόλοιπες βάσεις και την κρέμα.

  2. Σκορπίζω τα ολόκληρα κουμκουάτ και το ξύσμα πορτοκαλιού. Σερβίρω αμέσως ή σκεπάζω με καπάκι και αφήνω στο ψυγείο.

Keywords: τούρτα-κέικ πορτοκάλι με κρέμα πορτοκάλι,κουμκουάτ

User Reviews

4 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. sophiemcbeath4

    Supreme

  1. sophiemcbeath4

    Supreme