προορισμός…γεύση!

Έμπνευση και θεμέλιο για τα ποτά Vatos αποτελεί η δημιουργία φυσικών εναλλακτικών μορφών απόλαυσης των ευεργετικών ουσιών, που πλούσια δωρίζονται από τα φρούτα και βότανα της ελληνικής γης.
Το story, που υπογράφει την ετικέτα “Μυρωμένη Βάτος”, ξεκίνησε το 2016 στις Σέρρες, με φυσικά χειροποίητα λικέρ μικρής παραγωγής. Από παραδοσιακά προϊόντα, σύντομα, εξελίχθηκαν σε premium ποτά, που ξεχώρισαν  τόσο για την αναγνωρίσιμη ποιότητα, όσο και τη συσκευασία τους. Σήμερα η Βάτος έχει τρείς κατηγορίες ποτών:

  • ΛικέρLiqueur de vie με κοινό χαρακτηριστικό ότι αποτελούνται από 12-20 φρούτα και βότανα και ανήκουν στην κατηγορία κοκτέιλ λικέρ
  • Bitter, το πρώτο βοτανικό ελληνικό Bitter, που αποτελείται από (20) βότανα, (16) φρούτα και (3) μπαχαρικά και περιέχει μόνο τα φυσικά σάκχαρα των φρούτων.
  • VATOS ΕΜΟΝ, σειρά που αναδεικνύει την αυθεντική ταυτότητα των επιλεγμένων φρούτων ARONIA και PRUNUS σε ποτά χαμηλής αλκοόλης 13% vol., που περιέχουν μόνο τα φυσικά σάκχαρα των φρούτων.

Κάθε Βάτος είναι 100% χειροποίητο και δημιουργείται
από φυσικά εκχυλισμένα φρούτα και βότανα,
γνήσιο χωρίς χημικά, συντηρητικά και ενισχυτικά γεύσης.

Τα Vatos προσφέρονται σε επαγγελματικούς χώρους, όπως ξενοδοχεία, εστιατόρια, μπαρ, ενώ στη λιανική αγορά βρίσκονται σε  κάβες, delicatessen, ακόμη και σε τουριστικά είδη καλοκαιρινών και χειμερινών προορισμών.
Kάθε Vatos αποτελεί μία ιδιαίτερη πρόταση δώρου. Σερβίρεται σε γεύμα ως aperitivodigestive ή συνοδευτικό, και είναι εξαιρετική premium βάση για cocktails, soft drinks και long drinks.
Απολαύστε ένα premium Vatos όπως το προτιμάτε!

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Οι πρώτες ύλες
Από επιλεγμένες τοπικές αγορές επιλέγονται αποκλειστικά ελληνικά, εκλεκτά φρούτα και βότανα, ως πρώτη ύλη για τη δημιουργία κάθε Βάτος.

Η εκχύλιση
Η εκχύλιση είναι η μέθοδος, όπου τα φρούτα και τα βότανα αναμειγνύονται με φυσική καθαρή αιθυλική αλκοόλη 96-97%.  Σε αυτή τη σχέση – χωρίς ημερομηνία λήξης – η αλκοόλη παγιδεύει, συντηρεί και ωριμάζει τους χυμούς με όλες τις ευεργετικές ουσίες, τα αιθέρια έλαια και τα αρώματα των φρούτων και βοτάνων, που μετέχουν σε αυτή. Η διαδικασία της εκχύλισης γίνεται σε δεξαμενές τοποθετημένες σε σκοτεινούς θαλάμους και διαρκεί έως 3 μήνες.

Η διήθηση
Τα εκχυλισμένα φρούτα και βότανα πρεσάρονται και διαχωρίζονται έτσι σε στερεά και υγρά. Τα υγρά φινίρονται με διαδοχικά φιλτραρίσματα, απομονώνοντας έτσι τα ιζήματα, ώστε να αποκτήσουμε τις εκχυλισμένες ουσίες στην πιο διαυγή τους μορφή.

Η συνταγή
Κάθε Βάτος αποτελείται από 12 – 39 εκχυλισμένα φρούτα, βότανα και μπαχαρικά.
Η μυστική συνταγή, που το χαρακτηρίζει, δίνει την μοναδικότητα στο χαρακτήρα του, που το κάνει ξεχωριστό.

Το τελείωμα
Η καθαρή αιθυλική αλκοόλη  φτάνει κατ’ όγκο έως 22% ανά λίτρο και τα σάκχαρα έως 30° Brix. Τα σάκχαρα προέρχονται από τα φυσικά σάκχαρα των φρούτων και όπου απαιτείται προστίθεται διάλυμα σακχάρων σε εκχυλισμένα φρούτα.

Χωρίς λήξη
Κάθε Βάτος ωριμάζει στο χρόνο χωρίς ημερομηνία λήξης.

ΤΑ ΠΡΟΪOΝΤΑ

VATOS BITTER
Στο Βάτος Bitter αναδεικνύονται πλούσια τα αρώματα και οι ευεργετικές ουσίες σε ένα διακριτικά πικρό και εύγευστο ποτό.
Είναι 100% χειροποίητο  χωρίς χημικά συντηρητικά και ενισχυτικά γεύσης. Αποτελείται από 39 φυσικά εκχυλισμένα, φρούτα, βότανα & μπαχαρικά. Απολαύστε το δυνατό aperitivo και digestive.
(20) – Εκχυλισμένα βότανα: Άνθος σαμπούκου, αρμπαρόριζα, λουϊζα, βερβένα, χαμομήλι, φλαμούρι, αψιθιά, βαλεριάνα, θυμάρι, μαντζουράνα, δενδρολίβανο, αγριοδυόσμος, φασκόμηλο, μάραθος, πικραμύγδαλο, άκουρος κάλαμος, αχιλλέας, πασιφλόρα, αγριοτριανταφυλλιά, σπαθόχορτο. (16) – Εκχυλισμένα Φρούτα: Αρώνια, πορτοκάλι, μήλο, ιπποφαές, λεμόνι, βύσσινο, προύνο, ρόδι, δαμάσκηνο, βερίκοκο, ακτινίδιο, κυδώνι, κράνα, φράουλα, βατόμουρα, περγαμόντο. Εκχυλισμένα Μπαχαρικά: Κανέλα Κεϋλάνης, γαρύφαλο, κάρδαμο.
Συσκευασίες: 700ml  –  Αλκοολικός Βαθμός: 22% vol.
Κατηγορία: Πικρό αλκοολούχο ποτό.

VATOS EMONARONIA
Το Βάτος ΕΜΟΝ Αρώνια πλούσιο σε γεύση Αρώνιας απαλά αρωματισμένο με εσπεριδοειδή και βότανα.
Είναι 100% χειροποίητο  χωρίς χημικά συντηρητικά και ενισχυτικά γεύσης. Αποτελείται από εκχυλισμένη αρώνια, φρούτα & βότανα. Απολαύστε το σε θερμοκρασίες 8-12°C.
Η νέα σειρά VATOS ΕΜΟΝ αναδεικνύει την αυθεντική ταυτότητα επιλεγμένων φρούτων σε ποτά χαμηλής αλκοόλης 13% vol. Πλούσια σε γευστικά στοιχεία και απολαυστικά για το γεύμα ή την διασκέδαση.
Συσκευασίες: 
700ml  –  Αλκοολικός Βαθμός: 13% vol.
Κατηγορία: Χαμηλόβαθμο αλκοολούχο ποτό.

 

VATOS EMONPRUNUS
Το Βάτος ΕΜΟΝ Προύνα πλούσιο σε γεύση των βάτων Προύνα απαλά αρωματισμένο με βότανα και φρούτα.
Είναι 100% χειροποίητο  χωρίς χημικά συντηρητικά και ενισχυτικά γεύσης. Αποτελείται από εκχυλισμένα Προύνα, φρούτα & βότανα. Απολαύστε το σε θερμοκρασίες 8-12°C.
Η νέα σειρά VATOS ΕΜΟΝ αναδεικνύει την αυθεντική ταυτότητα επιλεγμένων φρούτων σε ποτά χαμηλής αλκοόλης 13% vol. Πλούσια σε γευστικά στοιχεία και απολαυστικά για το γεύμα ή την διασκέδαση.
Συσκευασίες: 
700ml  –  Αλκοολικός Βαθμός: 13% vol.
Κατηγορία: Χαμηλόβαθμο αλκοολούχο ποτό.

 

VATOS BERGAMOT
Το Βάτος Περγαμόντο δυνατό και αρωματικό , αναδεικνύει τη φρεσκάδα των εσπεριδοειδών.
Είναι 100% χειροποίητο και αποτελείται από 12 φυσικά εκχυλισμένα συστατικά, χωρίς χημικά συντηρητικά και ενισχυτικά γεύσης. Απολαύστε το στους 6-8°C.
Εκχυλισμένα Φρούτα: Περγαμόντο (ξύσμα), ακτινίδια, λεμόνια (ξύσμα και χυμός), ιπποφαές, μήλα, κυδώνια, λωτοί. Εκχυλισμένα βότανα: Άνθος σαμπούκου, αρμπαρόριζα, λουϊζα, χαμομήλι, φλαμούρι.
Συσκευασίες: 500ml & 200ml  –  Αλκοολικός Βαθμός: 18% vol.
Κατηγορία: Λικέρ (κοκτέιλ φρούτων και βοτάνων)

 

VATOS FORESTFRUITS
Το Βάτος Φρούτα Δάσους  πληθωρικό παντρεύει μοναδικά τις ευεργετικές ουσίες, γεύσεις και τα αρώματα των φρούτων και βάτων.
Είναι 100% χειροποίητο και αποτελείται από 20 φυσικά εκχυλισμένα συστατικά, χωρίς χημικά συντηρητικά και ενισχυτικά γεύσης. Απολαύστε το στους 8-12°C.
Εκχυλισμένα Φρούτα:  Μύρτιλα,  φραγκοστάφυλα, βατόμουρα, μούρα (κόκκινα – μαύρα), φράουλες, βύσσινα, ιπποφαές, λωτοί, ακτινίδια, ρόδια, προύνα, μήλα, δαμάσκηνα, κυδώνια. Εκχυλισμένα βότανα: Άνθος σαμπούκου, αρμπαρόριζα, λουϊζα, χαμομήλι, φλαμούρι.
Συσκευασίες: 500ml & 200ml  –  Αλκοολικός Βαθμός: 18% vol.
Κατηγορία: Λικέρ (κοκτέιλ φρούτων και βοτάνων)

 

VATOS ARONIA
Το Βάτος Αρώνια γευστικά απολαυστικό, ξεχωρίζει για τα αρώματα, που αναδεικνύονται από αυτήν τη μοναδική υπερτροφή.
Eίναι 100% χειροποίητο και αποτελείται από 14 φυσικά εκχυλισμένα συστατικά, χωρίς χημικά συντηρητικά και ενισχυτικά γεύσης. Απολαύστε το στους 8-12°C.
Εκχυλισμένα Φρούτα: Αρώνια, μήλα, δαμάσκηνα, κυδώνια, ακτινίδια, ρόδια, ιπποφαές, προύνα, κράνα. Εκχυλισμένα βότανα: Άνθος σαμπούκου, αρμπαρόριζα, λουϊζα, χαμομήλι, φλαμούρι.
Συσκευασίες: 500ml & 200ml  –  Αλκοολικός Βαθμός: 18% vol.
Κατηγορία: Λικέρ (κοκτέιλ φρούτων και βοτάνων)

www.myvatos.com

1 Comment

  1. Yummy

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *