προορισμός…γεύση!

Ρολό σφολιάτας με κιμά χωριάτικου λουκάνικου

Ρολό σφολιάτας με κιμά χωριάτικου λουκάνικου

5 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 40 λεπ Cook Time 45 λεπ Total Time 1 ώρα 25 λεπτά. Servings: 6

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Με ένα μαχαιράκι ξεφλουδίζω τα λουκάνικα από το περίβλημά τους και ψιλοκόβω το περιεχόμενο για να μοιάζει με κιμά (για ευκολία, το κομματιάζω με ένα πιρούνι ή το τρίβω στη χονδρή πλευρά του τρίφτη). Μεταφέρω τον κιμά λουκάνικου σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτω το 1 αυγό και το ασπράδι από το δεύτερο αυγό. Ανακατεύω με τα χέρια και προσθέτω τα καρότα, το μπέικον, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, την κέτσαπ, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνω καλά το μείγμα με τα χέρια μου για να ενωθούν τα υλικά.

  2. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C. Ανοίγω το φύλλο της σφολιάτας με τον πλάστη, επάνω σε μια επίπεδη και ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια, μέχρι να φτιάξω ένα παραλληλόγραμμο με πλάτος περίπου 18 εκ. και μήκος 30 εκ.

  3. Παίρνω το μείγμα της γέμισης και το πλάθω σαν χοντρό ρολό, με μήκος όσο το πλάτος της ζύμης, δηλαδή περίπου 18 εκ. Το τοποθετώ κατά πλάτος στο κέντρο του φύλλου και τυλίγω το φύλλο σε ρολό, κλείνοντας καλά στο εσωτερικό το μείγμα του λουκάνικου.

  4. Κόβω τα περισσεύματα ζύμης και με αυτά πλάθω μια λεπτή πλεξούδα που ακουμπάω στη ράχη του ρολού, για διακόσμηση. Αλείφω το ρολό με τον κρόκο του αυγού που έχει απομείνει.

  5. Βάζω το ρολό με προσοχή σε ένα ρηχό και ελαφρά λαδωμένο ταψί και το ψήνω για 20 λεπτά. Στη συνέχεια χαμηλώνω τη θερμοκρασία στους 180°C και συνεχίζω το ψήσιμο για άλλα 20 - 25 λεπτά, μέχρι τη ζύμη να γυαλίσει και να χρυσίσει. Στο διάστημα αυτό θα έχει ψηθεί και η γέμιση.

  6. Αν δω ότι η ζύμη ροδίζει έντονα αρκετά νωρίς, σκεπάζω το ρολό με ένα κομμάτι λαδόκολλα για να το προστατέψω ώστε να μην καεί, και συνεχίζω το ψήσιμο.

    Σερβίρω το ρολό ζεστό ή χλιαρό, κομμένο σε φέτες.

Keywords: ρολό σφολιάτας με κιμά χωριάτικου λουκάνικου

User Reviews

5 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. madelainecota32

    Exceptional!

  1. madelainecota32

    Exceptional!