προορισμός…γεύση!

Μουσακάς... ο κλασσικός

Μουσακάς… ο κλασσικός

4 from 1 vote
1 Add to Favorites
Prep Time 50 λεπ Cook Time 1 ώρα Rest Time 30 λεπ Total Time 2 ώρες 20 λεπτά. Δυσκολία: Για σχετικά έμπειρους Servings: 8 Best Season: Καλοκαίρι

Υλικά

Για τις μελιτζάνες

Για τον κιμά

Για την κρέμα

Για το τελείωμα

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για τις μελιτζάνες:

  1. Αλατίζω γενναιόδωρα τις μελιτζάνες και τις αφήνω σε ένα σουρωτήρι για 30 λεπτά μέχρι να αποβάλλουν την πικρίλα τους. Τις ξεπλένω και τις σκουπίζω πολύ καλά με απορροφητικό χαρτί. Βάζω αρκετό ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και το αφήνω να ζεσταθεί καλά. Τηγανίζω πρώτα τις πατάτες μέχρι να ροδίσουν και τις αφήνω σε ένα πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί. Συνεχίζω, και τηγανίζω τις μελιτζάνες λίγες λίγες μέχρι να ροδίσουν απαλά. Τις αφήνω σε ένα φαρδύ μπολ, στρωμένο με απορροφητικό χαρτί για να τραβήξει το περιττό λάδι.
    blank

Για τον κιμά:

  1. Βάζω το ελαιόλαδο σε μια σοτέζα να ζεσταθεί καλά. Ρίχνω το κρεμμύδι και σοτάρω μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτω το σκόρδο και μετά από 1 λεπτό προσθέτω τον κιμά. «Σπάω» τον κιμά με ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει σπυρωτός και σοτάρω μέχρι να αλλάξει χρώμα. Σβήνω με το κρασί και βράζω για 1-2 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
    blank
  2. Προσθέτω τα ντοματάκια, τον πελτέ, την κανέλα, αλάτι και πιπέρι και αφήνω τη σάλτσα να βράσει για 35-40 λεπτά μέχρι να μείνει με το λαδάκι του.
    blank

Για την κρέμα:

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζω το βούτυρο να ζεσταθεί και να λιώσει. Ρίχνω το αλεύρι και καβουρδίζω για 3-5 λεπτά ανακατεύοντας. Προσθέτω σιγά σιγά το γάλα και συνεχίζω το ανακάτευμα μέχρι να διαλυθούν τυχόν σβόλοι και μέχρι να πήξει η κρέμα. Αποσύρω από τη φωτιά, προσθέτω τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύω συνεχώς μέχρι να ενωθούν στην κρέμα. Αλατοπιπερώνω προσθέτω το μοσχοκάρυδο και ανακατεύω καλά.
    blank

Συναρμολόγηση και ψήσιμο:

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
    blank
  2. Στρώνω τις πατάτες σε ένα βαθύ ταψί και στη συνέχεια στρώνω τις μισές μελιτζάνες. Αδειάζω τη σάλτσα του κιμά και την σκορπίζω σε όλο το ταψί μέχρι ισιώνοντας με ένα κουτάλι. Σκεπάζω με τις υπόλοιπες μελιτζάνες και καλύπτω με την κρέμα.
    blank
  3. Αν θέλω, πασπαλίζω με την τριμμένη φρυγανιά και το κεφαλοτύρι και ψήνω στο φούρνο για 1 ώρα περίπου μέχρι να ροδίσει.
    blank
  4. Αφήνω να σταθεί για 15-20 λεπτά, κόβω σε κομμάτια και σερβίρω.
    blank
Keywords: μουσακας... ο κλασσικος

User Reviews

4 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. madelainecota32

    ❤️ ❤️ ❤️

  1. madelainecota32

    ❤️ ❤️ ❤️