προορισμός…γεύση!

Το σουσάμι το βρίσκουμε παντού! στο ψωμί, σε σαλάτες, και σε πολλές άλλες συνταγές. Από πού προέρχονται όμως το έχετε πότε σκεφτεί; Ποια είναι τα οφέλη τους για την υγεία μας;

Καλλιεργούνται στην Ασία
Οι σπόροι σουσαμιού αποτελούν μέρος της οικογένειας Pedaliaceae. Μπορούν να είναι λευκά, μαύρα ή καφέ και καλλιεργούνται στην Κίνα, αλλά τα βρίσκουμε και στην Ινδία ή ακόμα και στο Μεξικό.

Έχει μια γεύση φουντουκιού
Όταν ψηθεί, το σουσάμι απελευθερώνει μια τόση νόστιμη γεύση που θυμίζει φουντούκι. Μας αρέσει πολύ να βρίσκουμε αυτή τη γεύση σε πολλές συνταγές.

Είναι το «μυστικό» υλικό για το χούμους
Αν δεν το γνωρίζατε σας το λέω εγώ! Το σουσάμι παίζει μεγάλο ρόλο στο χούμους! Αυτός ο πουρές που σερβίρετε συνήθως στα ισραηλινά και λιβανέζικα εστιατόρια περιέχει σουσάμι ή ταχίνι.

Βοηθά στην καταπολέμηση της χοληστερόλης
Πλούσιο σε φυτικές ίνες, το σουσάμι κάνει καλό και στην καλή λειτουργία του εντέρου. Η κατανάλωσή του σχεδόν καθημερινά, απορροφά υδατάνθρακες και λιπίδια, γεγονός που θα είχε θετικό αντίκτυπο στη μείωση της χοληστερόλης.

Αποτρέπει ορισμένους καρκίνους
Οι σπόροι αυτοί μπορούν να είναι μικροί σαν μέγεθος, αλλά εξακολουθούν να είναι αποτελεσματικοί κατά ορισμένων καρκίνων και καρδιαγγειακών παθήσεων. Πράγματι, περιέχουν τοκοφερόλες και βιταμίνη Ε, ότι καλύτερο για την υγεία μας.

Προσοχή στις αλλεργίες
Πολλοί άνθρωποι έχουν αλλεργίες στο σουσάμι, συμπεριλαμβανομένων των διάφορων προϊόντων του όπως το ταχίνι και το σησαμέλαιο.

Έχει αντιοξειδωτική δράση
Αυτοί οι σπόροι περιέχουν ωμέγα 6, βιταμίνες, ίνες και αντιοξειδωτικά που δρουν ενάντια στην γήρανση των κυττάρων.

Ευνοεί το έντερο
Οι σπόροι σουσαμιού συνιστώνται συχνά για τη δυσκοιλιότητα. Πράγματι, μια κουταλιά από σησαμέλαιο το βράδυ πριν κοιμηθείτε βοηθά στην καλή λειτουργία του εντέρου.

Μας κάνει και χαμογελάμε
Εδώ σας έχω μια φυσική θεραπεία κατά της κατάθλιψης και της κούρασης που μπορεί να επηρεάσει το ηθικό σας. Δοκιμάστε το σουσάμι θα με θυμηθείτε!

1 Comment

  1. Really good!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *