Δύο χρυσά αστέρια στον κρόκο Κοζάνης ΠΟΠ

Δύο χρυσά αστέρια απέσπασε ο κρόκος Κοζάνης ΠΟΠ βιολογικής καλλιέργειας στον διαγωνισμό International Taste & Quality Institute 2016.
O Κρόκος Κοζάνης γνωστός και σαν κόκκινο χρυσάφι της ελληνικής γης ξεχωρίζει για την άριστη ποιότητα, που τον κατατάσσει στην πρώτη κατηγορία safran στον κόσμο.
Επίσης είναι γνωστός για τις αντικαρκινικές του ιδιότητες τις αφροδισιακές  καθώς και την βοήθειά του  στην ενίσχυση της μνήμης. Ακόμα έχει αντικαταθλιπτική, αντιοξειδωτική και αντιγηραντική δράση.  Όσο για την μαγειρική χαρίζει ιδιαίτερη γεύση και ξεχωριστό χρώμα στο ριζότο, στις σούπες, στα κρεατικά στις σάλτσες  στα γλυκά κ.α.
www.safran.gr