προορισμός…γεύση!

Το τσάι είναι ένα ρόφημα πλούσιο σε αντιοξειδωτικά. Τα οφέλη του πολλά, όπως άλλωστε έχει αποδειχτεί, την καταπολέμηση του καρκίνου και της αντιγήρανσης. Όμως οι γυναίκες αγαπούν τόσο πολύ το πράσινο τσάι, επειδή έχει τη φήμη του αδυνατιστικού. Τελικά όμως είναι τόσο αποτελεσματικό ; Παρακάτω θα βρείτε όλους τους καλούς λόγους για να δοκιμάσετε και εσείς αυτό το θαυματουργό ρόφημα αν δεν το έχετε ήδη κάνει.

Το πράσινο τσάι, ένα ρόφημα που μας κάνει καλό

Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι : όταν μιλάμε για ” τσάι που αδυνατίζει”, αναφερόμαστε μόνο στο πράσινο τσάι! Ή, ακόμη αν έχετε ακούσει, το “teatox”, κάποιες θεραπείες αδυνατίσματος που οι βάσεις τους είναι το τσάι και είναι πολύ στη μόδα αυτό τον καιρό. Προσοχή όμως στο τσάι με διάφορες γεύσεις όπως για παράδειγμα «μαρέγκα λεμονιού» ή «σοκολάτα-καραμέλα» που θα τα βρείτε στο εμπόριο είναι καλό μόνο να το πίνετε που και που την ώρα του κολατσιού. Τα πρόσθετα και τα αρώματα που περιέχουν δεν κάνουν σε καμία περίπτωση καλό στην υγεία μας ή στη σιλουέτα μας!

Οι αρετές του πράσινου τσαγιού

Εάν το πράσινο τσάι είναι γνωστό ότι είναι ρόφημα αδυνατίσματος, είναι επειδή περιέχει πολλές ενώσεις που μας βοηθούν να καίμε περισσότερο λίπος ή να καταναλώνουμε λιγότερη τροφή. Για παράδειγμα:
η καφεΐνη, η οποία προάγει την καύση των αποθεμάτων λίπους στον οργανισμό μας. Η καφεΐνη είναι επίσης γνωστή ότι αυξάνει την ενεργειακή δαπάνη του οργανισμού, αυξάνοντας έτσι τη θερμοκρασία του σώματος μας(θερμογένεση).
οι τανίνες, οι οποίες μειώνουν την αφομοίωση των απορριφθέντων λιπών.
η θεοφυλλίνη, μια λωποδυτική ουσία που προάγει τη διάσπαση του λίπους.
(EGCG), μια κατεχίνη που αυξάνει την ενεργειακή δαπάνη του σώματος όταν το σώμα είναι σε κατάσταση ηρεμίας. Να γνωρίζετε επίσης ότι το πράσινο τσάι είναι πιο πλούσιο σε κατεχίνες από το μαύρο τσάι, γι αυτό έχει τη καλή φήμη του αδυνατίσματος.

Το πράσινο τσάι μας βοηθά

Για να εξαλείψουμε τα λιπαρά μας αποθέματα, αλλά και να καίμε περισσότερες θερμίδες κάθε μέρα. Και δεν είναι μόνο αυτά! Το πράσινο τσάι είναι επίσης ένα ρόφημα:
-Διουρητικό, το οποίο μας επιτρέπει να εξαλείψουμε τις τοξίνες και τα απόβλητα που γεμίζουν το σώμα μας.
– Δημιουργεί αποστράγγιση, βοηθά πολύ στη διαδικασία απώλειας βάρους.
– Και τέλος, δεν έχουμε την αίσθηση της πείνας, επειδή το πράσινο τσάι έχει την ιδιαιτερότητα να προάγει τη δράση των κορεσμένων ορμονών στο σώμα μας.

Και μη ξεχνάμε ότι οι κατεχίνες που έχει το πράσινο τσάι (αίτια για τη ελαφρώς πικρή γεύση του) μειώνουν σταδιακά τη γεύση για τη ζάχαρη υπέρ των πιο πικρών τροφών. ..

Πώς θα επωφεληθείτε από αυτό;

Για να απολαύσετε τις αρετές του πράσινου τσαγιού, συνιστάται:

1-Να πίνετε τουλάχιστον 3 φλιτζάνια τη μέρα.
2- Να το πίνετε χωρίς ζάχαρη (προφανώς!) και βέβαια χωρίς μπισκοτάκια ή κάποιο γλυκό.
3-Να συνδυάσετε το τσάι με μια ισορροπημένη διατροφή και να αθλείστε συχνά: μόνο του, το πράσινο τσάι δεν κάνει θαύματα!
4-Προτιμήστε το τσάι που θα το βρείτε να το πουλάνε χύμα, τα φύλλα του πράσινου τσαγιού είναι πλουσιότερα από τα φακελάκια του εμπορίου.
Ωστόσο, προσέξτε να μην καταναλώνετε πάρα πολύ τσάι στη προσπάθεια σας για να χάσετε βάρος: εκτός από το ότι σας κρατάει ξύπνιοι(καλύτερα να αποφεύγετε να πίνετε μετά τις 5 η ώρα το απόγευμα), το πράσινο τσάι μπορεί επίσης να αυξήσει την αρτηριακή πίεση και να μπλοκάρει την αφομοίωση του σιδήρου στον οργανισμό μας.


Copyright © Dina Nikolaou. All Rights Reserverd.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου και των φωτογραφιών, του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της κατόχου του Ντίνας Νικολάου. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

1 Comment

  1. Excellent!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *