προορισμός…γεύση!

Δεν είναι μόνο τα παγάκια, το ψωμί ή ακόμα οι παγωμένες πίτσες που μπορείτε να βάζετε στην κατάψυξη. Παρακάτω θα βρείτε τα δέκα προϊόντα που διατηρούνται πολύ καλά και εύκολα. Θα δείτε ότι είναι και πρακτικό και οικονομικό!

Τα κόκκινα φρούτα
Πωλούνται κατεψυγμένα έτσι ώστε να μπορούν να διατηρηθούν στη κατάψυξη για μεγάλο χρονικό διάστημα. Έτσι εσείς αποφασίζετε πότε θα τα βγάζετε, τη ποσότητα, για να διακοσμήσετε αν θέλετε τα γλυκά, τα smoothies ή τις φρουτοσαλάτες σας.

Τα γλυκά
Αν περιμένετε επισκέπτες της τελευταίας στιγμής, σίγουρα θα σας βοηθήσει το να έχετε μερικά γλυκά στην κατάψυξη. Τα βγάζετε μία ή δύο ώρες πριν έρθουν, και τα ζεσταίνετε σιγά-σιγά, για παράδειγμα στο φούρνο μικροκυμάτων, ώστε να μην ξεραθούνε.

Το καλαμπόκι
Για να μην χαλάσουν τα καλαμπόκια, βάλτε τα στην κατάψυξη με το φύλλωμά τους για να τα προστατέψει. Στη συνέχεια, μπορείτε να το ζεστάνετε στο φούρνο μικροκυμάτων για λίγα λεπτά πριν το φάτε.

Το ρύζι
Για να το διατηρήσετε πιο πολύ, ειδικά αν έχετε φτιάξει πολύ, βάλτε το στην κατάψυξη. Αλλά πριν, θα ήταν καλό να βάλετε το ρύζι σε μια λαδόκολλα. Μετά, θα μπορείτε να το βάλετε σε σακούλες στην κατάψυξη με μερικά λαχανικά και κομμάτια μπέικον κομμένο σε κύβους. Στη συνέχεια, θα έχετε μόνο να τα ζεστάνετε για ένα νόστιμο ρύζι με λαχανικά.

To σπανάκι
Αν αγοράσετε αρκετό σπανάκι μπορείτε να το καθαρίσετε, να το πλύνετε καλά και να το βράσετε για 3-4 λεπτά. Στραγγίζετε το σπανάκι και το βάζετε σε ένα μπολ με παγωμένο νερό και παγάκια για να κρατήσετε το χρώμα του. Κατόπιν το σφίγγετε καλά στις παλάμες σας για να στραγγίξει και το βάζετε πιεσμένο μέσα σε παγοθήκες. Μπορείτε να βγάλετε τους παγωμένους κύβους και να τους κρατήσετε σε σακούλες κατάψυξης.

Το πέστο
Το καλύτερο είναι να το διατηρήστε σε παγοθήκη, και να παίρνετε από ένα παγάκι όποτε θέλετε εσείς. Θα μπορείτε έτσι να βάζετε τη σωστή ποσότητα όταν θα φτιάχνετε νόστιμα πιάτα με πέστο.

Σούπα λαχανικών
Μόλις λιώσατε όλα τα λαχανικά και κάνατε μια υπέροχη σούπα; Συνήθως πάντα μένει αρκετή σούπα, η οποία δεν θα μπορεί να μείνει για πολλές μέρες στο ψυγείο. Αλλά στην κατάψυξη, μπορείτε να τη κρατήσετε πολύ περισσότερο. Για να τη ζεστάνετε, θα είναι καλύτερα να τη βάλετε σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά.

Ο ζωμός
Μαγειρέψατε ένα φαγητό και σας έχει μείνει αρκετός ζωμός ; Θυμηθείτε να κρατήσετε το ζωμό λαχανικών σας ή κρέατος ρίχνοντας το σε μια παγοθήκη! Στη συνέχεια, θα μπορείτε για να δώσετε τέλεια γεύση στις συνταγές σας. Βολικό και οικονομικό, επειδή δεν θα χρειαστεί να αγοράσετε κύβους.

Τα ψάρια
Αν βρείτε ψάρια φθηνά, μη χάσετε την ευκαιρία. Μπορείτε να τα διατηρήσετε τοποθετώντας τα στην κατάψυξη.

Το κρέας
Μαγειρέψτε πριν τα κομμάτια του κρέατος και παγώστε τα για να εξοικονομήσετε χρόνο στις επόμενες προετοιμασίες σας. Τοποθετήστε το μαριναρισμένο κρέας σας σε μια σακούλα για κατάψυξη. Στη συνέχεια, μπορείτε να τα μαγειρέψετε με λαχανικά.

Η ζύμη
Ζύμη ψωμιού, για πίτσα ή για μηλόπιτα… Μην διστάσετε να παγώσετε τη ζύμη που μόλις ζυμώσατε. Αποθηκεύετε τέλεια και μπορείτε με αυτό τον τρόπο να φτιάχνετε όποτε θέλετε επιδόρπια ή πίτες.

Copyright © Dina Nikolaou. All Rights Reserverd.ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου και των φωτογραφιών, του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της κατόχου του Ντίνας Νικολάου. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

1 Comment

  1. Flavorful

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *