προορισμός…γεύση!

Δεν φαντάζεστε όλες τις βιταμίνες που μπορεί να έχει ένα αγγούρι και τι μπορεί να κάνει! Παρακάτω θα βρείτε 10 πράγματα που ίσως να μη ξέρετε για αυτό το πράσινο λαχανικό, το οποίο χρωματίζει τις σαλάτες μας.

Κόβει την όρεξη
Το αγγούρι ενεργεί στην αίσθηση της πείνας. Το πλεονέκτημα είναι ότι είναι γεμάτο με νερό και βιταμίνες (Β1, Β2, Β3, Β5, Β6, C) και περιέχει φιλικό οξύ, ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο και ψευδάργυρο. Εάν έχετε λοιπόν μια μικρή πείνα, φάτε λίγο αγγούρι, δεν είναι θερμιδικό και μπορεί να αισθανθείτε καλά!

Αποτρέπει το άγχος
Βάλτε ένα αγγούρι σε βραστό νερό και εισπνέετε τον ατμό που προκύπτει από το βράσιμο. Ένα κόλπο που σας επιτρέπει να χαλαρώσετε και να σας φύγει το άγχος.

Ένα οικολογικό καθαριστικό
Τρίψτε τις βρύσες σας ή τους νεροχύτες σας με μια φέτα αγγουριού για να αφαιρέσετε τη βρωμιά και να αποκαταστήσετε ξανά τη λάμψη τους.

Κατά των σκουληκιών
Εάν έχετε κήπο και θέλετε να απαλλαγείτε από τα σκουλήκια, ή τα σαλιγκάρια, απλά τοποθετήστε μερικές φέτες αγγουριού σε αλουμίνιο χαρτί.

Για να αφαιρέσετε τον ατμό μετά από ένα μπάνιο
Κουραστήκατε να βλέπετε τον καθρέφτη του μπάνιου σας γεμάτο ατμό; Εάν δεν έχετε χρόνο να περιμένετε, χρησιμοποιήστε μια φέτα αγγουριού για να σκουπίσετε το περίσσιο ατμό αποτελεσματικό και χωρίς ίχνος.

Μέτα από πολύ αλκοόλ
Μετά από μια καλή βραδιά με πολύ αλκοόλ ή σε περίπτωση πονοκεφάλου, φάτε ένα αγγούρι πριν κοιμηθείτε. Μπορεί να βοηθήσει στο να μειωθεί η αίσθηση του πονοκεφάλου, ειδικά όταν ξυπνήσετε.

Για τη διατήρηση του δέρματος
Ξέρατε ότι το αγγούρι έχει πολλές ιδιότητες, και χρησιμοποιείται πολύ στα καλλυντικά! Κάνει το δέρμα πιο ελαστικό και είναι καλό κατά τη γήρανση. Μερικές ροδέλες στο δέρμα πριν κοιμηθείτε θα σας να κάνουν το πρόσωπό σας να φαίνεται πιο φωτεινό.

Για να εξαφανίσουμε το μελάνι
Εάν υπάρχουν λεκέδες στον τοίχο του σαλονιού σας, ή αν οι μικροί σας καλλιτέχνες έχουν ζωγραφίσει στην ταπετσαρία σας, τρίψτε με το εξωτερικό μέρος του αγγουριού για να εξαφανιστούν όλα τα σημάδια.

Κατά της κακής αναπνοής
Βάλτε μια φέτα αγγουριού στη γλώσσα και στον ουρανίσκο σας και θα φύγουν έτσι όλα τα βακτήρια υπεύθυνα για τη κακή αναπνοή.

Ότι καλύτερο για τα παπούτσια σας
Μια φέτα αγγουριού γυαλίζει πραγματικά και τα παπούτσια σας!

1 Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *